Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Paris: Purtarea măştii, obligatorie în zonele foarte frecventate

CORONAVIRUS | Paris: Purtarea măştii, obligatorie în zonele foarte frecventate

Un articol de: Irina Mina - 08 Aug 2020, 23:26
CORONAVIRUS | Paris: Purtarea măştii, obligatorie în zonele foarte frecventate Externe

În contextul pandemiei de coronavirus și al cazurilor în creștere, autorităţile din Paris au decis ca de luni în zonele foarte frecventate purtarea măştii de protecție în aer liber să devină obligatorie, pentru prevenirea răspândirii virusului.

Măsura este valabilă pentru toate persoanele care au vârsta de cel puţin 11 ani, atât în unele zone din capitală cât şi în regiune, începând de luni, ora locală 08:00.

 

Masca obligatorie în Paris și și în patru departamente din jurul capitalei

 

Mai exact, masca devine obligatorie la Paris și în patru departamente din jurul capitalei, și anume Hauts-de-Seine (92), Sena-Saint-Denis (93) ), Val-de-Marne (94) și Val d'Oise (95)), în zonele cu trafic mare, scrie Le Figaro.

"Toți indicatorii arată că virusul circulă din nou în mod mai activ în regiune: aproape 400 de persoane se testează pozitiv pentru Covid-19 în fiecare zi ", se arată într-un comunicat  de presă al Prefecturii de Poliție din Paris.

„Incidența este deosebit de mare în rândul tinerilor de 20-30 de ani” , notează prefectura.

În Paris, zonele în cauză sunt în special pe malul Senei și peste o sută de străzi în aproape toate cartierele capitalei, care sunt „ zone turistice, piețe deschise sau străzi foarte aglomerate ”.

În cazul nerespectării măsurii, oamenii pot primi o amendă în valoare de 135 de euro. Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

Decizia de a purta o mască obligatorie în zonele frecventate a fost luată pe baza recomandărilor de sănătate făcute de Agenția Regională de Sănătate (ARS) din Ile-de-France. Aceste zone, care vor face obiectul unei evaluări periodice, sunt susceptibile să se schimbe în săptămânile următoare, în funcție de frecvența lor și de evoluția epidemiei.

În ultimele zile, masca a devenit obligatorie în tot mai multe orașe precum Nancy, Rennes, Marsilia, Ajaccio, Strasbourg, Brest sau Lille.

 

Franţa culturală reînvie: Liber la concerte de peste 5000 de persoane, din 15 august

 

Reprezentaţiile culturale (spectacole, concerte, festivaluri) cu o participare de peste 5000 de persoane se pot desfăşura în mod liber de la 1 septembrie, în Franţa. De asemenea, ele sunt permise în anumite condiţii, chiar din 15 august.

Potrivit unui comunicat al ministerului francez al Culturii, viaţa culturală din Franţa intră într-o nouă fază a normalităţii. De la 1 septembrie pot fi organizate spectacole, festivaluri, concerte, precum și târguri și expoziții, fără autorizația autorităţilor locale. Marile manifestări culturale pot fi organizate chiar din 15 august, cu anumite aprobări administrative.

Distanţarea între două persoane sau grupuri de persoane (maximum 10), precum şi purtarea măştii sunt cerute în continuare, au amintit autorităţile franceze. Noi informaţii cu privire la măsurile sanitare în ariile de spectacole au fost promise pentu data de 24 august, în contextul în care operatorii culturali din Franţa pun tot mai mare presiune pe guvernanţi să ridice toate restricţiile. Artiştii francezi, ca pretitindeni în lume, au fost grav afectaţi de măsurile impuse de autoritpţi pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru fiecare caz în parte, se recomandă organizatorilor să optimizeze spaţiul manifestării şi să se ţină cont de situaţia sanitară locală. De asemenea, specatorilor li se cere vigilenţă şi responsabilitate.

 

Citeşte mai multe despre:   Paris,   masca de protectie