Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Pediatri: Italia riscă să se blocheze dacă familiile trebuie să aștepte 5 zile pentru rezultatele testelor Covid-19 ale copiiilor

CORONAVIRUS | Pediatri: Italia riscă să se blocheze dacă familiile trebuie să aștepte 5 zile pentru rezultatele testelor Covid-19 ale copiiilor

Un articol de: Irina Mina - 29 Sep 2020, 14:38
CORONAVIRUS | Pediatri: Italia riscă să se blocheze dacă familiile trebuie să aștepte 5 zile pentru rezultatele testelor Covid-19 ale copiiilor Externe

Pediatrii din Italia avertizează că țara riscă să se blocheze dacă familiile trebuie să aștepte 5 zile pentru rezultatele testelor Covid-19 ale copiiilor.

Pediatrii italieni: Cinci zile pentru testarea SARS-CoV-2 , risc total de blocare

Sistemul organizatoric al testărilor pentru a detecta posibila pozitivitate Covid-19 a copiilor și tinerilor care frecventează școlile poate duce la o blocare a țării deoarece prinții acestora sunt obligați să se izoleze împreună cu ei, consideră pedriatii.

”Nu funcționează: timpul dintre solicitarea medicului pediatru pentru un test și sosirea rezultatelor este de fapt prea lung, în medie 5 zile. Acest lucru denotă un deficit organizațional grav și riscul este ca țara să fie blocată, deoarece părinții sunt blocați împreună cu copiii lor, poate o săptămână întreagă și apoi au un rezultat tampon negativ ”, a declarat președintele Federației italiene a medicilor pediatri (Fimp), Paolo Biasci, care a adăugat că „regiunile  trebuie să aloce mai multe resurse pentru teste, altfel familiile și țara sunt blocate”.

Acesta mai consideră că situația este ”inacceptabilă”.

 „Uneori părinții sau unul dintre ei sunt obligați să rămână chiar și o săptămână întreagă acasă, deoarece activitatea clinicilor de analiză este întreruptă în weekend. O prelungire a timpului inacceptabilă, cu riscul consecințelor importante, de asemenea în ceea ce privește sistemul economic, cu atât mai mult dacă considerăm că timpul pentru obținerea raportului unui test făcut în spital este de câteva ore”, explică el, conform Ansa.it.

Paolo Biasci avertizează că situația „este deja foarte dificilă acum, iar perspectiva poate fi doar o înrăutățire numai odată cu apariția gripei sezoniere”.

Pe scurt, președintele medicilor pediatri clarifică, „problema nu este atât o problemă de sănătate, deoarece, din fericire, Covid apare în forme mai ușoare la copii și cazurile complexe sunt limitate, ci mai degrabă de natură organizațională”. Acest joc, a insistat el, „urma să se joace pe teritoriu, dar, în realitate, regiunile nu au investit resursele necesare”.

El spune că este fundamental ca statul să garanteze teste rapide, cu rezultate în termen de 24 de ore. În acest scop, o propunere din partea Fimp este, de exemplu, să stimuleze punctele „Drive through” pentru teste rapide realizate cu mașina.

Restricţii suplimentare în unele regiuni din Italia, începând de miercuri

Amintim că în unele regiuni din Italia s-au anunţat restricţii suplimentare împotriva răspândirii noului coronavirus, în ceea ce priveşte viaţa publică.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Începând de miercuri, purtarea  măştilor de protecţie va fi obligatorie în spaţiile publice pentru toţi cei cu vârste de peste şase ani.

Autorităţile din Sicilia au informat că toţi călătorii internaţionali vor trebui să se testeze la sosire şi să se înregistreze pe un site sau la un medic.

În urmă cu o săptămână, o altă regiune din sudul Italiei, Campania, unde se află oraşul Napoli, a impus purtarea  măştilor de protecţie în public, inclusiv în aer liber, până cel puţin la 4 octombrie.

De asemnea, şi la Genoa, în nord-estul ţării, oamenilor li se cere ca în unele zone să poarte măşti în spaţiile publice deschise.

Noile măsuri de restricţie vor fi în vigoare până cel puţin la 30 octombrie.

 

Citeşte mai multe despre:   Italia,   coronavirus,   teste COVID,   elevi