Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Președintele francez, Emmanuel Macron, anunță o campanie de vaccinare anti-COVID-19 „a publicului larg” în perioada aprilie-iunie 2021

CORONAVIRUS | Președintele francez, Emmanuel Macron, anunță o campanie de vaccinare anti-COVID-19 „a publicului larg” în perioada aprilie-iunie 2021

Un articol de: Elena Stanciu - 01 Dec 2020, 18:09
CORONAVIRUS | Președintele francez, Emmanuel Macron, anunță o campanie de vaccinare anti-COVID-19 „a publicului larg” în perioada aprilie-iunie 2021 Sursă foto: hepta.ro Externe

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, marți, că cea mai mare parte a populației va fi vaccinată anti-COVID-19 ”între lunile aprilie și iunie” din 2021. Asta după ce, în prima parte a campaniei de imunizare vor fi vaccinați cei din categoriile vulnerabile, informează bfmtv.com.

 

Cea mai mare parte a populației Franței va fi faccinată anti-coronavirus în perioada aprilie-iunie 2021

 

Șeful statului francez a explicat, marți, în cadrul unei conferințe de presă cu premierul belgian Alexander De Croo, că la începutul anului viitor va avea loc o campanie de vaccinare ”foarte țintită” în cadrul căreia vor fi folosite vaccinuri de primă generație. Ulterior, între lunile aprilie și iunie, va avea loc vaccinarea ”marelui public”, adică a unui număr cât mai mare de cetățeni.

 ”Nu va fi vorba despre o vaccinare obligatorie, ci de o strategie de convingere și de transparență ”, a dat asigurări Macron.

Prima etapăa vaccinării va avea loc „cât mai curând posibil, după aprobările autorităților europene de sănătate, între sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie”, a explicat președintele francez, precizând totodată că, la început, nu va fi o campanie de vaccinare publică generală, ținând cont de dozele de ser la care va avea acces Franța în primă fază.

La rândul său, premierul Jean Castex a confirmat, într-o declarație în fața Adunării Naționale, camera inferioară a Parlamentului francez, că, potrivit recomandărilor emise de Înalta Autoritate pentru Sănătate, vor avea prioritate la vaccinare persoanele în vârstă care trăiesc în aziluri. Șeful Guvernului de la Paris a promis că, în cursul zilei de joi, va da mai multe detalii despre strategia guvernamentală privind vaccinarea anti-coronavirus.

Totodată, președintele Emmanuel Macron a reamintit că dozele de vaccin anti-COVID-19 vor fi repartizate la nivelul Comisiei Europene, pentru fiecare stat în parte, în funcție de populație. Dozele de vaccin vor fi alocate și trimise țărilor în baza unei strategii europene, urmând ca după primirea serului, fiecare stat membru să aplice propria strategie de vaccinare a populației.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Peste 2,2 milionane de francezi, testați pozitiv cu COVID-19 de la debutul pandemiei 

 

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, în Franța au fost înregistrate peste 2,2 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, bilanțul deceselor depășind 52.000. Hexagonul ocupă astfel locul 5 la nivel mondial și locul 2 din Europa din punctul de vedere al cazurilor de contaminare cu coronavirus. 

Între timp, la finalul săptămânii trecute, Guvernul francez a hotărât să relaxeze măsurile de restricţie impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Decizia a fost luată după ce Franța a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de infecții cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. După aproximativ o lună de carantină strictă, numărul de contaminări zilnice a scăzut până la 12.450, de la peste 60.000 de cazuri câte se înregistrau la începutul lui noiembrie, în Franţa.

Astfel, magazinele cu produse considerate neesenţiale vor putea fi redeschise, iar francezilor de rând le va fi permis să iasă din locuinţe timp de până la trei ore pentru a face sport şi a-şi petrece timpul liber.

 

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   Franta,   vaccin anti-COVID-19