Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Primarul din Londra a declarat stare de „incident major” din cauza numărului mare pacienţi internaţi cu Covid-19

CORONAVIRUS | Primarul din Londra a declarat stare de „incident major” din cauza numărului mare pacienţi internaţi cu Covid-19

Un articol de: Irina Mina - 08 Ian 2021, 18:40
CORONAVIRUS | Primarul din Londra a declarat stare de „incident major” din cauza numărului mare pacienţi internaţi cu Covid-19 Sursa foto: Pixabay Externe

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat vineri stare de „incident major” în capitala britanică, spunând că spitalele din oraș riscă să fie copleșite dacă oamenii nu stau acasă.

Khan a avertizat că numărul paturilor de spital se va epuiza în următoarele săptămâni, cu excepția cazului în care s-au luat măsuri urgente pentru a opri drastic răspândirea bolii, scrie Reuters.

„Situația din Londra este acum critică, odată cu răspândirea virusului scăpată de sub control”, a spus Khan. „Unul din 30 de londonezi are acum COVID-19. Dacă nu luăm măsuri imediate acum, NHS (Serviciul Național de Sănătate) ar putea fi copleșit și vor muri mai mulți oameni”.

Numărul de cazuri COVID-19 în Londra este acum mai mare de 1.000 la 100.000 de persoane, iar între 30 decembrie și 6 ianuarie, numărul total de pacienți spitalizați din capitală a crescut cu 27%. În ultimele trei zile s-au înregistrat 477 de decese ale pacienților care au fost testați pozitiv pentru virus.

Numărul de persoane spitalizate este cu 35% mai mare decât în ​​perioada de vârf a pandemiei din aprilie și există îngrijorări că internările vor continua să crească.

"Declarăm un incident major, deoarece amenințarea pe care acest virus o reprezintă pentru orașul nostru se află în momentul de criză", a spus Khan. „Londonezii continuă să facă sacrificii uriașe și îi implor astăzi să rămână acasă, dacă nu este absolut necesar să plece.”

Un incident major este definit ca fiind „dincolo de sfera operațiunilor obișnuite și este probabil să implice daune grave, daune, perturbări sau riscuri pentru viața sau bunăstarea umană, servicii esențiale, mediu sau securitate națională”.

Ultimul incident major din Londra a fost declarat în urma incendiului din Turnul Grenfell din 2017, când 72 de persoane au murit în cel mai grav incendiu din Marea Britanie într-o clădire rezidențială de după al doilea război mondial.

Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!

Citeşte mai multe despre:   Londra,   coronavirus