CORONAVIRUS | Primarul Moscovei: ”Regimul de autoconservare” și restricțiile sanitare vor fi păstrate până când vom avea un vaccin împotriva COVID-19

CORONAVIRUS | Primarul Moscovei: ”Regimul de autoconservare” și restricțiile sanitare vor fi păstrate până când vom avea un vaccin împotriva COVID-19

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, anunță că restricțiile sanitare și regimul de ”autoconservare” vor rămâne în vigoare în Capitala Rusiei până la apariția unui vaccin împotriva noului coronavirus, informează kommersant.ru.

„Mi-e teamă că regimul de autoconservare și restricțiile sanitare vor fi păstrate până când vom primi vaccinul”, a declarat primarul Moscovei, la postul de televiziune Rusia 24.

Fără a preciza la ce se referă prin folosirea sintagmei „regim de autoconservare”, edilul a precizat că cetățenii Capitalei ruse nu trebuie să stea închiși în case.

”Trebuie să trăim o viață normală, să mergem la magazine, să comunicăm între noi, să ne plimbăm ”, a spus Sobyanin.

Primarul Mosovei susține că este prea devreme pentru o relaxare a regimului restricțiilor

Primarul a explicat că este prea devreme pentru ridicarea restricțiilor, dar a permis redeschiderea mai multor sedii de instituții publice, începând de luni.

”Vreau să deschid sălile de fitness, coafoarele și saloane de înfrumusețare.Dar vă reamintesc că în fiecare zi identificăm aproximativ două mii, sau chiar trei mii de noi îmbolnăviri”, a mai spus primarul Moscovei.

Ministrul rus al Sănătății estimează că un vaccin anti-COVID-19 ar pute afi găsit până la finalul lunii iulie

Ministrul rus al Sănătății, Mikhail Murashko, declara recent că se estimează că până la finalul lunii iulie va fi găsit un vaccin împotriva noului coronavirus. Potrivit acestuia, vaccinul este în prezent în etapa studiilor preclinice.

”Estimăm că primele rezultate și accesul la o utilizare mai largă a vaccinului ar trebui să aibă loc la sfârșitul lunii iulie”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit aceluiași site, adăgând că specialiștii ruși lucrează la posibile vaccinuri atât în laboratoarele publice, cât și în cele private, 47 de posibile variante de vaccint anti-COVID-19 fiind în lucru în acest moment.

Moscova se află în carantină de nouă săptămâni, fiind cea afectată zonă a Rusiei de pandemia de coronavirus.

Între timp, la nivel național se pregătește pentru o ieșire parțială din regimul restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Această etapă va începe din 1 iunie, atunci când se vor deschide magazinele nealimentare, târgurile de weekend, spălătoriile, curățătoriile chimice, magazine de reparații și serviciile de închiriere a bicicletelor.

Anna Popova, șefa Rospotrebnadzor, autoritate din domeniul sănătății publice, susține că 44 din cele peste 80 de regiuni ale Rusiei sunt în situația în care ar putea relaxa o serie de restricții, permițându-le astfel locuitorilor să iasă la plimbare, dar și anumitor magazine non-esențiale să se redeschidă.

Rusia este a treia cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus

Rusia este, în acest moment, a treia cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus, după Statele Unite ale Americii și Brazilia. Aproape 380.000 de persoane au fost testat pozitiv, în Rusia, pentru infecția cu SARS-CoV-2, dintre care 2.300 se află în stare critică. Pe teritoriul Federației Ruse au fost prelucrate, până acum, peste 9,7 milioane de teste. De la debutul crizei sanitare, peste 150.000 de pacienți din Rusia au fost declarați vindecați.

În ceea ce privește bilanțul deceselor, acesta a ajuns la 4.142, potrivit datelor disponibile la ora redactării acestei știri pe site-ul worldometers.info.

Autoritățile ruse au anunțat, marți, că cel puțin 101cadre medicale au decedat pe teritoriul țării în contextul epidemiei de COVID-19. Aceasta este prima statistică oficială de acest fel, publicată de la începutul crizei sanitare. Cifrele oficiale sunt însă mult mai mici comparativ cu statisticile medicilor ruși, care arată că bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus în rândul cadrelor medicale ar fi ajuns la 293.

Urmăriți B1TV.ro și pe