Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus. Purtarea măştii va fi obligatorie în transportul în comun din Marea Britanie de la 15 iunie

Coronavirus. Purtarea măştii va fi obligatorie în transportul în comun din Marea Britanie de la 15 iunie

Un articol de: Catinca Giosanu - 05 Iun 2020, 09:37
Coronavirus. Purtarea măştii va fi obligatorie în transportul în comun din Marea Britanie de la 15 iunie Sursa foto: www.ziarulromanesc.net Externe

Guvernul britanic a anunțat că absolut  toți cei care folosesc transportul în comun în Marea Britanie vor fi obligaţi să poarte mască sau cel puţin să-şi acopere faţa începând cu data de 15 iunie, cu scopul de a evita răspândirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2. Persoanele care se vor abate de la această regulă nu le va fi permisă urcarea în autobuze, trenuri, metrouri sau feriboturi, informează  The Telegraph.

Ministrul transporturilor, Grant Shapps, a avertizat, joi, că în Anglia purtarea măștilor sanitare va deveni obligatorie începând din 15 iunie pentru britanicii ce folosesc transportul în comun, de la autobuze şi metrou până la trenuri, avioane şi chiar feriboturi.

”Începând de luni, 15 iunie, acoperirea feţei va deveni obligatorie în transportul public. Acest lucru nu înseamnă că este nevoie de măşti chirurgicale, pe care trebuie să le păstrăm pentru activitatea din clinici şi spitale, ci de acele măşti pe care le putem produce singuri, cu uşurinţă, acasă”, a declarat ministrul în timpul unei conferinţe de presă despre Covid-19.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

”Trebuie să fim atenţi pentru ca toate măsurile de precauţie să fie luate”, a mai spus el.

 

 

Controlorii vor putea interzice accesul în vehicule şi să dea amenzi

 

 

Ministrul a afirmat că această măsură oferă o ”protecţie, chiar dacă limitată, contra răspândirii virusului”. 

”Există dovezi care sugerează că acoperirea fețelor oferă un anumit nivel de protecție, e drept limitat, împotriva răspândirii virusului”.

Controlorii vor putea interzice accesul în mijloacele de transport în comun persoanelor care se abat de la măsura în cauză. De asemenea, ei vor avea dreptul să aplice amenzi în acest sens.

Măsura a fost primită favorabil de sindicatele din transport, care solicită purtarea măştii, care până în prezent a fost doar o recomandare. 

Angajaţii care intră în contact cu călătorii vor fi obligați, de asemenea, să aibă faţa acoperită. 

Intrarea în vigoare a acestei măsuri coincide cu redeschiderea activităţilor ”neesenţiale”, precum magazinele de haine, de jucării sau librăriile și cu reîntoarcerea unor elevi din ciclul gimnazial în unitățile de învățământ, când se preconizează că utilizarea transportului în comun va crește semnificativ.

 

 

Copiii foarte mici şi persoanele care au dificultăţi în a respira nu vor fi obligate să-şi acopere faţa

 

 

Autorițățile guvernamentale din Marea Britanie speră, de asemenea, că va convinge mai multe persoane să se întoarcă la muncă, pe fondul îngrijorării că încă se confruntă cu prea multe persoane care nu își pot desfășura activitatea în regim de telemuncă.

Guvernul recomandă ca măştile chirurgicale să fie purtate în special de persoanele care au mai mult nevoie, precum lucrătorii din domeniul sanitar, Shapps sugerând ca restul să poarte măşti pe care le pot confecţiona acasă.

”Acest lucru nu înseamnă ca este nevoie de măști chirurgicale, pe care trebuie să le păstrăm pentru activitatea din clinici și spitale, ci de acele măști pe care le putem produce singuri, cu ușurință, acasă”, a susținut ministrul transporturilor.

Copiii foarte mici şi persoanele care au dificultăţi în a respira nu vor fi obligate să-şi acopere faţa.               

Măsurile de izolare pentru a stăvili răspândirea coronavirusului au fost impus pe 29 martie la Moscova, iar primele măsuri de relaxare a restricţiilor au fost luate la 12 mai cu reactivarea sectoarelor industriei şi construcţiilor. De luni, în ziua în care au fost redeschide magazinele, li se permite cetăţenilor să iasă la plimbare trei zile pe săptămână.

Potrivit datelor oficiale, Regatul Unit al Marii Britanii a înregistrat până în prezent 281,661 cazuri de infectare cu noul coronavirus Covid-19, însă numărul real ar putea fi mult mai mare, spune Patrick Vallance, consilier-şef pe probleme ştiinţifice în cadrul guvernului britanic. 

Bilanțul deceselor cauzate de SARS-CoV- 2 în spitalele din Marea Britanie a ajuns la 39,904.

 

Citeşte mai multe despre:   MAREA BRITANIE