Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Regina Elisabeta s-a adresat poporului britanic. Aceasta a ținut al cincilea mesaj televizat din cei 68 de ani de domnie ai săi. „Ne vom întâlni din nou” (VIDEO)

Regina Elisabeta s-a adresat poporului britanic. Aceasta a ținut al cincilea mesaj televizat din cei 68 de ani de domnie ai săi. „Ne vom întâlni din nou” (VIDEO)

Un articol de: Roxana Mirea - 06 Apr 2020, 10:03
Regina Elisabeta s-a adresat poporului britanic. Aceasta a ținut al cincilea mesaj televizat din cei 68 de ani de domnie ai săi. „Ne vom întâlni din nou” (VIDEO) sursa Foto: Instagram Externe

Regina Elizabeth s-a adresat poporului britanic duminică și le-a transmis cetățenilor că vor depăși epidemia de coronavirus dacă rămân fermi pe poziții și în autoizolare. Aceasta a invocat spiritul celui de-al Doilea Război Mondial într-o transmisie extrem de rară către națiune. Monarhul le-a cerut să demonstreze că sunt o generație la fel de puternică ca cea precedentă și să nu își piardă speranța că vor veni și zile mai bune.

Regina Elisabeta a ținut al cicincilea discurs televizat din toți anii de domnie

Regina Elisabeta a ținut duminică al cincilea mesaj televizat în cei 68 de ani de domnie ai săi. Aceasta le-a spus oamenilor că trebuie să dea dovadă de aceeași hotărâre ca a predecesorilor lor și să demonstreze că sunt la fel de puternici, potrivit Reuters.

„Împreună combatem această boală și doresc să vă asigur că dacă rămânem uniți și fermi, atunci o vom depăși”, a declarat monarhul în vârstă de 93 de ani în discursul de la Castelul Windsor, unde stă alături de soțul său, Prințul Philip, în vârstă de 98 de ani.

Regina Elisabeta s-a adresat poporului britanic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Her Majesty The Queen addresses the UK and Commonwealth in a special broadcast recorded at Windsor Castle. . ‘We should take comfort that while we may have more still to endure, better days will return: we will be with our friends again; we will be with our families again; we will meet again.’ . Watch The Queen’s broadcast in full on our IGTV channel.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

„Am mai făcut față altor provocări înainte, dar de data asta este diferit. De data aceasta ne alăturăm tututor națiunilor de pe glob într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși - și acest succes va aparține fiecăruia dintre noi”, a mai declarat regina Elisabeta.

„Ne vom întâlni din nou”

Regina le-a mulțumit celor care au rămas în case, ajutându-i astfel pe alții să nu sufere durerea deja resimțită de unele familii, dar recunoștea că autoizolarea poate fi dificilă.

De asemenea, ea a adus un omagiu personalului din domeniul sănătății pentru munca lor de altruism și a salutat poveștile de „încălzire a inimii” ale oamenilor din întreagul Commonwealth și nu numai pentru livrarea de alimente și medicamente către cei care au nevoie.

Discursul de duminică a fost extrem de rar, deoarece regina se adresează națiunii doar prin mesajul său anual televizat de Crăciun.

Pentru a înlătura orice risc în ceea ce o privește pe regină, discursul a fost filmat într-o cameră mare pentru a asigura o distanță sigură între ea și cameraman, care a purtat mănuși și o mască și a fost singura persoană prezentă.

Regina Elisabeta a mai spus că situația îi amintește de prima sa apariție televizată din 1940, când ea și sora ei Margaret au vorbit de la Castelul Windsor copiilor care au fost evacuați din casele lor pentru a scăpa de atacurile cu bombă ale aeronavelor germane naziste.

„Astăzi, încă o dată, mulți vor simți un sentiment dureros de separare de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în adâncul sufletului, că este lucrul corect pe care putem să-l facem”, a spus aceasta.

„Cei care vin după noi vor spune că britanicii acestei generații au fost la fel de putenici ca oricare. Atributele autodisciplinei, ale tăriei de caracter binevoitoare și ale compasiunii caracterizează încă această țară”, a mai declarat regina.

Aceasta a concluzionat folosindu-se de cuvintele cântecului „We Meet Again”, de Vera Lynn din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care a devenit un simbol al speranței în acea vreme.

„Ar trebui să ne asigurăm că, în timp ce vom mai avea de îndurat, zilele bune se vor întoarce. Vom fi din nou cu prietenii noștri; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou”, a concluzionat Reginba Elisabeta.

Regina Elisabeta s-a adresat poporului britanic

 

Citeşte mai multe despre:   regina Elisabeta,   coronavirus