Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Șapte din cei nouă cetățeni români rămași pe nava Diamond Princess, transferați într-o facilitate specială: Cei doi români din Japonia cu coronavirus sunt într-o stare bună

Șapte din cei nouă cetățeni români rămași pe nava Diamond Princess, transferați într-o facilitate specială: Cei doi români din Japonia cu coronavirus sunt într-o stare bună

Un articol de: Sebastian Pricop - 28 Feb 2020, 10:48
Foto: pixabay.com Externe

Grupul interministerial de Comunicare Strategică a revenit cu noi detalii despre gestionarea crizei privind epidemia de coronavirus. În acest sens, Ambasadei României la Tokyo a informat că șapte din cei nouă cetățeni români rămași pe nava Diamond Princess au fost debarcați și transferați la o facilitate specială în localitatea Wako, în apropiere de Tokyo. Ceilalți doi au rămas pe vas deoarece fac parte din echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului.

Cât privește cei doi români care au fot pe vas și au contractat coronavirusul, cei doi se află într-o stare bună și rămân spitalizați în Japonia.

"De asemenea, conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenție suplimentară, aceștia vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.

Doi cetățeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Starea lor de sănătate este bună.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19 și spitalizați în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

În ceea ce privește situația celor șase cetățeni români care au revenit în România în data de 22 februarie 2020, aceștia sunt în carantină, monitorizați în permanență, iar starea lor de sănătate este bună", transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Cât privește situația din țară, autoritățile au arătat că starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv este una bună, iar acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus.

În total în România, 182 persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

"Starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București este bună, în continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus.

Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

De la operaționalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de     urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Reamintim că programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

În România este confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 182 persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu", transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte mai multe despre:   Diamond Princess,   Japonia