Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus | Scannere pentru verificarea temperaturii în bazilicile din Vatican

Coronavirus | Scannere pentru verificarea temperaturii în bazilicile din Vatican

Un articol de: Roxana Mirea - 14 Mai 2020, 22:22
Coronavirus | Scannere pentru verificarea temperaturii în bazilicile din Vatican sursa Foto: hepta.ro // Abaca Press / ABACA Externe

Credincioșii care vor să participe la Sfânta Liturghie în Bazilica Sfântul Petru, dar și în alte bazilici din Roma vor trebui să se supună unei noi măsuri pentru a opri răspândirea noului coronavirus: verificarea temperaturii. Însă, până la acest moment, nu se știe când vor intra în vigoare aceste noi măsuri. Tot în acest context, Liturghiile publice vor fi reluate luni în bisericile din Italia, potrivit Reuters.

 

Scanare termică la Bazilica Sf. Petru și nu numai pentru a împiedica răspândirea COVID-19

 

Oamenilor, care doresc să ia parte la liturghiile din Bazilica Sfântul Petru, dar și din alte bazilici papale din Roma, li se va verifica temperatura. Aceasta este una dintre măsurile luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului, potrivit Vaticanului.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Nu s-a spus când vor intra în vigoare noile măsuri. Liturghiile publice vor fi reluate luni în bisericile din Italia, în condițiile stricte prevăzute într-un protocol semnat săptămâna trecută de episcopi din Italia și de guvern.

Bazilica Sfântul Petru se află pe teritoriul Vaticanului în timp ce celelalte trei bazilici - Bazilica Sfântul Paul din afara Zidurilor, Sfântul Ioan din Lateran și Santa Maria Maggiore - au un statut suveran, extrateritorial și, prin urmare, din punct de vedere tehnic, nu fac parte din Italia.

Noile reguli pentru bisericile din Italia includ un număr limitat de participanți, distanțare și purtarea măștilor de protecție, dar acestea nu impun scanare termică, ceea ce înseamnă că bazilicile papale vor avea reguli și mai stricte.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că scanarea termică va fi folosită cel puțin în timpul slujbelor de duminică și în zile de sarbatoare religioasă.

Acesta a mai declarat că oficialii fiecărei bazilici în parte vor decide care este numărul maxim de persoane care pot lua parte la slujbele religioase și că poliția Vaticanului, poliția italiană și voluntarii vor controla fluxul.

Matteo Bruni nu a spus când noile prevederi vor intra în vigoare și când Papa Francisc va ține o liturghie de la altarul principal al bazilicii Sf. Petru.

 

Nu se știe când bazilica Sfântul Petru va fi redeschisă pentru turiști

 

Papa Francisc urmează să țină luni o Liturghie privată la o capelă laterală unde este îngropat Papa Ioan Paul, pentru a comemora împlinirea a 100 de ani de la nașterea lui Ioan Paul.

Mii de oameni de obicei participă la evenimente papale majore în Bazilica Sf. Petru și în alte bazilici, dar este puțin probabil ca aceste numere să fie permise din nou pentru ceva timp.

Papa Francisc susține liturghiile în Bazilica Sfântul Petru goală sau într-o capelă de la reședința sa, iar credincioșii au urmărit la televizor sau pe internet.

Practic, Bazilica Sf. Petru a rămas deschisă pe timpul stării de urgență din Italia, care s-a instaurat la începutul lunii martie, deși doar pentru rugăciune privată și puțini oameni au intrat din cauza securității.

Nu este clar încă momentul în care Sf. Petru, dar și alte bazilici, vor fi deschise pentru turiști.

Muzeele din Italia se vor redeschide luni, dar redeschiderea Muzeelor Vaticane, care au primit 7 milioane de vizitatori anul trecut, va fi probabil amânată și mai mult, în timp ce se vor institui măsuri de siguranță.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Vatican,   Papa Francisc