Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Serbia cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români / Lista țărilor care impun restricții persoanelor care vin din România

CORONAVIRUS | Serbia cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români / Lista țărilor care impun restricții persoanelor care vin din România

Un articol de: - 14 Aug 2020, 16:02
CORONAVIRUS | Serbia cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români / Lista țărilor care impun restricții persoanelor care vin din România sursa foto: Pixabay Externe

Încă o țară europeană impune restricții românilor, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Este vorba despre țara vecină – Serbia. Pe lista neagră a autorităților de la Belgrad se află și bulgarii, croații și macedonenii, potrivit Agerpres.


 

 

 Serbia cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români 

Autoritățile sârbe anunță, vineri, că cetăţenii străini care sosesc în Serbia din mai multe ţări vecine, respectiv România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test PCR negativ pentru coronavirus.

Măsura intră în vigoare de sâmbătă, 15 august.

Specialiștii în sănătate de la Belgrad cer ca testul să fie efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte.

Totodată, în anunț se mai pecizează că intrările în Serbia dinspre Ungaria, Bosnia şi Kosovo rămân nerestricţionate.

 


 VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

Țările care impun restricții de călătorie românilor


 


 

Austria: Românii trebuie să prezinte un test Covid-19, făcut în ultimele 72 de ore

Belgia: Județele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, incluse în zona roșie.

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, potrivit MAE.

Bosnia şi Herţegovina: Românii trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării în țară.

Cehia: Cetățenii din România trebuie să contacteze după intrarea pe teritoriul ceh un birou de sănătate publică pentru testarea PCR și să prezinte rezultatul testului în termen de 72 de ore.

Cipru: Cetățenii care vin din România trebvuie să presinte test PCR

Estonia:  autoizolare timp de 14 zile

Rusia: Frontierele rămân închise pentru cetățenii români

Finlanda: Granițele pentru români rămân închise.

Grecia: Românii intră cu test negativ de Covid-19

Irlanda: Autoizolare 14 zile

Islanda: Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. 

Italia: Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

Letonia: 14 zile de autoizolare

Lituania: Frontierele sunt închise pentru români

Muntenegru: În cazul sosirii cetățenilor români, pe cale rutieră, în Muntenegru prin tranzitarea statelor nemembre UE, este permis accesul în Muntenegru doar dacă nu s-au oprit în țările de tranzit, ceea ce se dovedește prin datele de intrare/ieșire din aceste țări.

Norvegia: carantina/izolare la domiciliu timp de 10 zile după sosire

Olanda: autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile

Marea Britanie: autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile

Moldova: Se interzice până la data de 31 august 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu următoarele excepții: cu unele excepții (membri de familie ai cetățenilor Republicii Moldova; persoane care posedă o viză de lungă ședere, persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, membri ai misiunilor diplomatice etc)

Slovacia:Cetăţenii români care sosesc în acest stat trebuie să intre în izolare la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test RT PCR pentru COVID-19 în Republica Slovacă, după a 5-a zi de izolare. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul.

Slovenia: Aceleași restricții ca și în Slovacia. Autoizolare și teste PCR

Ucraina: carantină timp de 14 zile

Ungaria: Intrarea pe teritoriul acestei țări va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile, precum și cei care prezintă un certificat care atestă că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele șase luni.

Citeşte mai multe despre:   Serbia,   test coronavirus,   bilant covid-19