Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Spania administrează o singură doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut COVID-19

CORONAVIRUS | Spania administrează o singură doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut COVID-19

Un articol de: Irina Mina - 27 Feb 2021, 00:00
CORONAVIRUS | Spania administrează o singură doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut COVID-19 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Spania va administra o doză unică de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au fost deja infectate cu COVID-19, a anunțat vineri Ministerul Sănătății.

„Nu se cunoaște durata imunității protectoare la virus după infecția naturală, dar studiile arată că administrarea unei doze unice acestor indivizi mărește imunitatea protectoare”, se arată în actualizarea strategiei.

Franța a anunțat o politică similară la începutul acestei luni, în timp ce politicienii italieni dezbat dacă urmează această cale, scrie Reuters.

Spania a informat deja că persoanele din această categorie care nu au complicații majore de sănătate așteaptă șase luni de la diagnostic înainte de a lua un vaccin.

Începând de joi, aproximativ 2,2 milioane de persoane din grupuri prioritare, cum ar fi rezidenții și personalul căminelor de îngrijire medicală, persoanele cu vârsta peste 80 de ani și medicii din prima linie au primit o injecție. Aproximativ 1,2 milioane dintre aceștia primiseră un curs complet de două doze.

După un al treilea val intens de infecție, incidența Spaniei cu două săptămâni a virusului a scăzut joi la 206 de cazuri la 100.000 de persoane, în scădere față de aproape 900 de cazuri la sfârșitul lunii ianuarie.

Numărul infecțiilor a crescut joi cu 9.568 de cazuri la 3,18 milioane, în timp ce numărul morților a crescut cu 345 până la 68.468.

În Spania, persoanele infectate cu coronavirus vor trebui să aştepte 6 luni până la vaccinare

 

Amintim că Ministerul Sănătăţii din Spania a hotărât că persoanele sub 55 de ani fără probleme mari de sănătate şi care s-au infectat noul coronavirus vor fi nevoiți să aştepte şase luni de la diagnosticare până la primirea unui vaccin.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Într-un document ce defineşte strategia naţională de vaccinare, Ministerul Sănătăţii a precizat acest lucru, într-un document privind strategia de vaccinare, adăugând că în cele 6 luni reinfectarea se produce 'în mod excepţional'.

Ministerul mai arată că persoanele de peste 55 de ani şi cele cu riscuri de sănătate vor fi exceptate de la această decizie.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Spania,   vaccin anti-Covid,   coronavirus,   campania de vaccinare