Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Spania: Masca de protecție, obligatorie pentru toți elevii de peste 6 ani, pe tot parcursul timpului petrecut la școală

CORONAVIRUS | Spania: Masca de protecție, obligatorie pentru toți elevii de peste 6 ani, pe tot parcursul timpului petrecut la școală

Un articol de: Irina Mina - 28 Aug 2020, 08:50
CORONAVIRUS | Spania: Masca de protecție, obligatorie pentru toți elevii de peste 6 ani, pe tot parcursul timpului petrecut la școală Foto: Pixabay Externe

Copiii cu vârsta de peste 6 ani vor trebui să poarte tot timpul masca la școală în Spania , a anunțat joi guvernul țării, care intenționează să redeschidă școlile pentru începutul anului școlar , în ciuda unui nou val de epidemie Covid-19 .

 

Ministrul Educației al Spaniei: ”Utilizarea măștii va fi obligatorie, în general, de la vârsta de 6 ani”

 

”Folosirea măștii va fi obligatorie, în general, începând cu vârsta de 6 ani, indiferent de menținerea distanței” , a declarat ministrul Educației, Isabel Celaa, la finalul unei întâlniri destinate stabilirii unui cadru național omogen pentru întoarcerea la școală.

Scopul guvernului este ca elevii să vină la clasă și să nu mai primească învățământ la distanță așa cum au avut la sfârșitul ultimului an școlar. ”Noi vizăm prezența tuturor studenților ”, a adăugat ea.

Criticile s-au înmulțit în ultimele zile în Spania pentru lipsa de coordonare între cele 17 regiuni care, la rândul lor, și-au anunțat măsurile. Cantabria (nord), în special, a stârnit controverse anunțând purtarea unei măști de la 3 ani, scrie pontivy.maville.com.

În general, copiii ar trebui să mențină o distanță de siguranță de 1,5 m, dar cei mici vor sta doar cu alți elevi din clasa lor, ceea ce le va permite să se joace între ei fără a respecta această distanță.

Școlarii trebuie să se spele și pe mâini de cel puțin 5 ori pe zi. Temperatura lor va fi luată dimineața, în timp ce sălile de clasă vor trebui să fie ventilate frecvent.

 Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Numărul spitalizărilor și al deceselor este în creștere în Spania

 

În ultimele 14 zile, Spania a înregistrat 190 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, de departe cea mai mare rată din Uniunea Europeană.

Numărul total de cazuri a depășit 400.000 în această săptămână în această țară de 47 de milioane de locuitori, în timp ce numărul de spitalizări și decese a crescut brusc. Epidemia a ucis oficial aproape 29.000 de oameni acolo.

În acest context, autoritățile locale continuă să impună restricții.

Primăria Madrid a anunțat joi închiderea, de la 1 septembrie, a parcurilor de noapte și a piscinelor.

 

Premierul Spaniei cheamă armata în ajutor în lupta cu epidemia de coronavirus: „Trebuie să preluăm controlul”

 

Reamintim că președintele Guvernului central spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat, marți, că va pune forțe armate la dispoziţia regiunilor autonome, care au competenţe în materie de sănătate, pentru a gestiona mai bine evoluția epidemiei de coronavirus. 2.000 de militari vor fi desfășurați în acest scop.

La fel ca alte state europene, Spania înregistrează în ultima vreme tot mai multe cazuri de infectări, dar situația pare a fi chiar mai rea aici. Sanchez a catalogat drept „preocupantă” evoluția epidemiei în țara sa. El i-a îndemnat pe spanioli să nu se lase paralizați de frică, ci să lupte împreună pentru a depăși această cumpănă.

„Guvernul spaniol va pune la dispoziţia regiunilor efective ale forţelor armate pentru a realizarea trasarea” cazurilor, a declarat Sanchez marți, precizând că 2.000 de militari ar putea fi desfăşuraţi în acest scop.

„Nu ne putem permite ca pandemia să reînceapă să preia controlul vieţii noastre, noi trebuie să preluăm controlul, să spargem această a doua curbă” a contagiunilor, a mai declarat președintele Guvernului central al Spaniei, citat de El Pais.

 

Citeşte mai multe despre:   Spania,   masca de protectie,   coronavirus