Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS. Spania reia turismul internațional din iulie: 'Datele raportate oferă azi un sentiment de siguranță'

CORONAVIRUS. Spania reia turismul internațional din iulie: 'Datele raportate oferă azi un sentiment de siguranță'

Un articol de: Traian Avarvarei - 21 Mai 2020, 13:38
CORONAVIRUS. Spania reia turismul internațional din iulie: 'Datele raportate oferă azi un sentiment de siguranță' Externe

Spania, una dintre cele mai grav afectate țări din lume de epidemia de Covid-19, anunță reluarea turismului internațional din iulie. Guvernul de la Madrid dă asigurări că redeschiderea sectorului turismului se va face în condiții de maximă siguranță.

 

 

Barcelona, Madrid sau Valencia, printre destinațiile preferate de turiști

 

 

Spania a demarat relaxarea resctricțiilor impuse pe fondul pandemiei de Covid-19 încă de la începutul lunii mai, cu faza 0, dar faza I va include pași semnificativi înspre ridicarea restricțiilor, care le vor permite oamenilor să se miște în interiorul provinciilor, dar și să participe la concerte sau să meargă la teatru.

În acest context, vicepremierul spaniol Teresa Ribera, responsabilă cu măsurile de relaxare, a estimat că reluarea în condiţii de siguranţă a turismului internaţional în Spania va avea loc în luna iulie.

„Trebuie să avem mare grijă ca cei care intră în ţară să nu rişte niciun pericol, deoarece vin într-o destinaţie sigură, şi în acelaşi timp să nu constituie un risc pentru populaţia locală (…) Ideea este de a aborda sosirile şi destinaţiile în siguranţă, cu gândul mai degrabă la luna iulie, decât iunie”, a asigurat ea, potrivit elperiodico.com.

„Datele raportate de insulele Canare, Baleare sau de regiunea Andaluzia oferă azi un sentiment de siguranţă, deoarece nu există deplasări între provincii şi nu vin persoane ce ar putea fi potenţial contagiate. Dacă se va deschide masiv turismul, ar putea fi o dovadă de iresponsabilitate”, a mai precizat Ribera.

Totuși, la această dată, Spania impune carantina asupra persoanelor care vin din străinătate. Astfel, persoanele care vin din străintate trebuie să stea două săptămâni în autocarantina la domiciliu. Pasagerii sosiți în Spania au fost testați încă de la sosire, pe aeroport, pentru a se vedea dacă au febră, primind o coală de hârtie cu instructiunile pe care trebuie să le urmeze.

Potrivit celor mai recente date, Spania a înregistrat de la începutul epidemiei de Covid-19 aproape 280.000 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul chinez. Dintre aceste persoane, aproape 200.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, autoritățile de la Madrid au anunțat decesul a peste 27.000 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2. În acest moment, în secțiile de terapie intensivă se află puțin peste 1.000 de persoane.

 

 

Și Italia a anunțat că așteaptă turiști străini

 

 

Italia, cea mai afectată țară europeană de epidemia de Covid-19, relaxează restricții și așteaptă și primii turiști.

După ce au deschis saloanele de coafură, magazinele, cafenelele și restaurantele, autoritățile italiene vor să resusciteze cel mai important sector, cel al turismului.

Astfel,  Luca Zaia, preşedintele regiunii Veneto din nord-estul Italiei, a anunțat că autoritățile sunt pregătite să le ofere turiştilor sejururi „Covid-19 Free”.

Potrivit oficialului italian, cei care vizitează Veneto vor avea garantată o vacanţă „Covid-19 Free”, având în vedere că datele epidemiologice sunt optime, cu un indice R0 (indice de contagiere) de sub 0,4, fără noi pacienţi la terapie intensivă de mai multe săptămâni şi cu reducerea la jumătate a persoanelor infectate, ale căror rezultate sunt deja negative.

Veneția este cea mai vizitată destinație turistică din Italia. Anual, aproximativ 70 de milioane de turiși merg pe canalele romanticului oraș italian.

De altfel, turismul este un sector crucial în Italia. 4,2 milioane de persoane lucrează în acest sector care generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

 

Citeşte mai multe despre:   Spania,   COVID-19