Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Starea de urgență, prelungită până la sfârşitul anului în Ucraina

CORONAVIRUS | Starea de urgență, prelungită până la sfârşitul anului în Ucraina

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 28 Oct 2020, 19:54
CORONAVIRUS | Starea de urgență, prelungită până la sfârşitul anului în Ucraina Sursa foto: Pixabay Externe

Guvernul din Ucraina a prelungit, miercuri, starea de urgenţă impusă în luna martie pentru a face faţă epidemiei de COVID-19 până la 31 decembrie, potrivit unui anunț făcut de premierul Denis Şmigal.

În Ucraina, starea de urgență a fost prelungită până la sfârşitul anului

”În lume şi în Ucraina incidenţa COVID-19 creşte. Prin starea de urgenţă sprijinim activitatea tuturor serviciilor implicate în prevenirea bolii”, a declarat Şmigal după şedinţa de guvern la care s-a luat decizia, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres.

În luna martie, Ucraina a impus măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe care le-a relaxat parţial începând din luna mai pentru a permite redresarea economiei. De atunci este prelungită periodic starea de urgenţă, denumită şi ”carantina adaptivă”, procedură prin care pot fi menţinute sau instituite restricţii antiepidemice, ultima prelungire expirând pe 31 octombrie.

Ulterior, de la 1 august, restricţiile sunt aplicate ţinând cont de numărul cazurilor de infectare din fiecare regiune a ţării, fiind astfel stabilite patru zone în funcţie de nivelul de gravitate a epidemiei, respectiv zonele verde, galbenă, portocalie şi roşie. Restricţiile decise prin plasarea unei regiuni într-una din aceste zone includ suspendarea transportului public, a serviciilor publice şi alte măsuri.

Noile măsuri, care vor intra în vigoare odată cu decizia de prelungire a restricţiilor, privesc limitarea orarului de funcţionare a restaurantelor şi altor localuri între 07:00 şi 22:00, interzicerea participării publicului la evenimentele sportive, cu excepţia celor internaţionale, pentru care Ministerul Sănătăţii va decide de la caz la caz, precum şi limitarea participării la evenimente sau reuniuni la maxim 50 de persoane în zonele verzi, 30 în zonele galbene şi 20 în cele portocalii.

Totodată, toate companiile vor trebui să-şi trimită angajaţii în telemuncă, acolo unde este posibil, cu menţinerea salariului neschimbat.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Ucraina