Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Studiu: Angajaţii din tura de noapte prezintă un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus

CORONAVIRUS | Studiu: Angajaţii din tura de noapte prezintă un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Apr 2021, 14:12
CORONAVIRUS | Studiu: Angajaţii din tura de noapte prezintă un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus Foto: Pixabay Externe

Cercetătorii australieni a ajuns la concluzia că angajaţii care lucrează în tura de noapte prezintă un risc semnificativ mai mare de a se infecta cu noul coronavirus în comparaţie cu lucrătorii din tura de zi.

Mai exact, o echipă internaţională de cercetători, condusă de Yaqoot Fatima, din cadrul Universităţii James Cook din statul australian Queensland, a emis ipoteza conform căreia angajaţii din tura de noapte se confruntă cu un risc aproape dublu de a se îmbolnăvi de COVID-19, informează marţi Xinhua, citată de Agerpres.

Rezultatele studiului au avut la bază date medicale provenite de la 500.000 de participanţi, obţinute din programul biobancă al Marii Britanii, care colectează informaţii medicale şi genetice de la voluntari.

Într-o declaraţie pentru Brisbane Times, Fatima a declarat că este bine cunoscut faptul că munca în turele de noapte poate perturba ritmul natural circadian, expunându-i pe angajaţi la o posibilă infecţie.

„Alţi cercetători au avansat teoria potrivit căreia perturbarea ritmului circadian ca efect al muncii în turele de noapte ar putea predispune la un risc mai mare de infectare cu COVID-19”, a menționat ea, completând că „Ar putea fi ca urmare a nivelurilor reduse de melatonină şi a unui răspuns imunitar slab”.

Yaqoot Fatima a mai spus că există alte studii similare realizate în prezent în alte ţări, inclusiv în Statele Unite.

„Sperăm şi ne aşteptăm ca descoperirile să fie similar”, a subliniat aceasta, adăugând: „Atunci când concluziile acestora vor fi clare, sperăm că vor putea influenţa reglementările pe teme precum stabilirea priorităţilor în campania de vaccinare”.

Citeşte mai multe despre:   studiu,   coronavirus