Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | SUA: Americanii complet vaccinaţi se pot întâlni fără măşti

CORONAVIRUS | SUA: Americanii complet vaccinaţi se pot întâlni fără măşti

Un articol de: Irina Mina - 09 Mar 2021, 00:00
CORONAVIRUS | SUA: Americanii complet vaccinaţi se pot întâlni fără măşti foto: Pixabay Externe

Persoanele care au fost complet vaccinate împotriva COVID-19 se pot întâlni fără măști în interior în grupuri mici cu alte persoane care au fost inoculate, dar ar trebui să evite călătoriile neesențiale și să poarte în continuare măști în public, a spus administrația Biden luni.

Într-o actualizare mult așteptată a ghidului său pentru comportamentele de prevenire a răspândirii coronavirusului, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat că persoanele complet vaccinate s-ar putea întâlni și în grupuri mici cu persoane nevaccinate, considerate cu risc scăzut COVID-19 de la o altă gospodărie fără măști, scrie Reuters.

Eliminarea ușoară a restricțiilor a reprezentat o abordare încă prudentă a îndrumărilor de sănătate publică, în ciuda numărului în creștere rapidă a persoanelor vaccinate. Președintele Joe Biden i-a îndemnat pe americani să rămână vigilenți și să respecte în continuare liniile directoare CDC pentru a preveni un alt val de cazuri.

CDC a declarat că persoanele complet vaccinate ar trebui să continue să urmeze multe măsuri de precauție, cum ar fi evitarea adunărilor mari în persoană, purtarea măștilor atunci când vizitează persoane nevaccinate din mai multe gospodării sau purtarea măștilor atunci când sunt cu risc de COVID-19 sever.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat reporterilor că este important să îi protejăm pe cei care nu au fost vaccinați și rămân vulnerabili, în timp ce apar aproximativ 60.000 de cazuri noi de coronavirus în fiecare zi.

„Rămânem în mijlocul unei pandemii grave și încă peste 90% din populația noastră nu este complet vaccinată”, a spus ea. „Prin urmare, toată lumea, vaccinată sau nu, ar trebui să evite în continuare întâlnirile de dimensiuni medii și mari, precum și călătoriile neesențiale.”

Peste 525.000 de oameni au murit de COVID-19 în Statele Unite. Biden, care a preluat funcția pe 20 ianuarie, i-a încurajat pe americani să poarte măști pentru primele 100 de zile de președinte, un contrast față de abordarea fostului președinte Donald Trump, care a minimizat pandemia și a evitat măștile. Unele state au început să ridice restricțiile pe scară largă.

Mulți americani dornici să se întoarcă la modul lor de viață pre-pandemic văd vaccinările ca o modalitate de a face acest lucru. Întreprinderile, în special în industria călătoriilor și a ospitalității, speră că un număr tot mai mare de persoane vaccinate se vor simți confortabil când vor zbura și vor lua masa din nou.

Noile orientări abordează modul în care persoanele vaccinate pot relua în siguranță unele activități și contacte mai normale cu cei din afara gospodăriilor lor, în timp ce coronavirusul circulă încă pe scară largă, dar nu au reprezentat o schimbare mare.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

„Acțiunea de astăzi reprezintă un prim pas important. Nu este destinația noastră finală ”, a spus Walensky. „Pe măsură ce mai multe persoane se vaccinează, nivelurile de infecție cu COVID-19 scad în comunități și pe măsură ce se acumulează înțelegerea noastră asupra imunității COVID, așteptăm cu nerăbdare să actualizăm aceste recomandări către public”.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   coronavirus,   masti de protectie