Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | SUA analizează cazuri noi de efecte adverse grave la persoane vaccinate cu serul Johnson & Johnson

CORONAVIRUS | SUA analizează cazuri noi de efecte adverse grave la persoane vaccinate cu serul Johnson & Johnson

Un articol de: Irina Mina - 20 Apr 2021, 07:50
CORONAVIRUS | SUA analizează cazuri noi de efecte adverse grave la persoane vaccinate cu serul Johnson & Johnson Foto: Hepta - Zuma Press / Cezary Kowalski Externe

Statele Unite ale Americii (SUA) examinează rapoartele referitoare la cazuri de efecte adverse grave în rândul persoanelor care au primit vaccinul anti- COVID-19 Johnson & Johnson, altele față de cele care au dus la o pauză a utilizării acestuia.

Autoritățile de reglementare din domeniul sănătății din SUA au cerut o pauză în administrarea vaccinului J&J săptămâna trecută din cauza rapoartelor de cheaguri de sânge cerebrale grave la șase femei cu vârsta sub 50 de ani care au primit vaccinul din aproximativ 7 milioane vaccinate cu acesta în Statele Unite.

„Suntem încurajați că nu a fost un număr copleșitor de cazuri, dar căutăm și vedem ce se întâmplă”, a declarat directorul Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, în cadrul unui briefing de știri de luni, scrie Reuters.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente monitorizează baza de date a guvernului SUA pentru rapoarte suplimentare despre efectele secundare, a adăugat ea. Walensky nu a furnizat niciun detaliu cu privire la natura efectelor secundare suplimentare.

Un grup consultativ pentru CDC se reunește vineri pentru a analiza datele despre efectele secundare severe și va face o recomandare cu privire la faptul dacă Statele Unite ar trebui să reia utilizarea vaccinului J&J.

Experții în sănătate publică au prezis o reluare, dar numai după ce furnizorii de asistență medicală primesc îndrumări clare privind modul de recunoaștere și tratare a cheagurilor de sânge care pot apărea ca un efect secundar rar al vaccinului.

Creșterea producției de vaccin COVID-19 a lui J & J poate continua să se miște mai încet decât se proiectase inițial. FDA a amânat autorizarea unei mari fabrici de vaccin J&J din Statele Unite din cauza erorilor din fabrică care au stricat milioane de doze luna trecută.

Andy Slavitt, consilierul de la Casa Albă COVID-19, a dat asigurări luni americanilor că aprovizionarea cu vaccinuri rămâne robustă și că „nu a fost niciodată mai ușor” pentru americani să obțină un vaccin. Peste 3 milioane de focuri COVID-19 se duc în brațe în fiecare zi în Statele Unite folosind vaccinurile cu două doze Pfizer Inc / BioNTech și Moderna Inc.

Peste 260 de milioane de doze COVID-19 au fost expediate în Statele Unite și aproape 210 milioane de persoane au primit doze, potrivit datelor CDC actualizate ultima dată duminică.Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Walensky a spus că din cele 84 de milioane de oameni care au fost complet vaccinați în Statele Unite, mai puțin de 6.000 s-au îmbolnăvit de COVID-19 la mai mult de două săptămâni după ce au fost dozați complet. Dintre aceștia, aproape 400 au fost spitalizați și aproximativ 75 au murit, potrivit datelor CDC. Unele dintre spitalizări și decese nu s-au datorat infecțiilor cu COVID-19.

"Încă face un punct foarte important. Aceste vaccinuri funcționează", a spus Walensky.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   vaccin anti-Covid,   Johnson & Johnson