Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | SUA: Bilanţul morţilor din cauza Covid-19 depăşeşte bilanţul americanilor ucişi în al Doilea Război Mondial

CORONAVIRUS | SUA: Bilanţul morţilor din cauza Covid-19 depăşeşte bilanţul americanilor ucişi în al Doilea Război Mondial

Un articol de: Irina Mina - 21 Ian 2021, 12:33
CORONAVIRUS | SUA: Bilanţul morţilor din cauza Covid-19 depăşeşte bilanţul americanilor ucişi în al Doilea Război Mondial Foto: hepta.ro/ Abaca Press / AA/ABACA Externe

Bilanţul persoanelor care au murit din cauza coronavirusului în Statele Unite ale Americii (SUA) l-a depăşit pe cel al militarilor americani ucişi în al Doilea Război Mondial, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Mai exact, SUA înregistrează peste 405.400 de morţi din cauza Covid-19 de la începutul epidemiei, mai mulţi decât numărul americanilor morţi în luptă şi în afara luptei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, respectiv 405.399, potrivit Departamentului Veteranilor, scrie AFP, citat de News.ro.

De asemenea, bilanţul epidemiei în America l-a depăşit la sfârşitul lui aprilie pe cel al americanilor ucişi în cei 20 de ani ai Războiului din Vietnam, un prag foarte puternic din punct de vedere simbolic, în contextul în care acest conflict rămâne unul dintre cele mai mari traumatisme trăite de americani în secolul XX.

SUA sunt, potrivit bilanţurilor oficiale, de departe cea mai îndoliată naţiune ca valoare absolută, însă alte ţări înregistrează mai mulţi morţi raportat la populaţia lor, precum Italia, Regatul Unit sau Belgia.

În urma unui prim val, în primăvară, care nu s-a încheiat cu adevărat şi care se concentrează în regiunea New Yorkului, iar apoi în urma unei intensificări în această vară în sudul ţării, prima economie a lumii se confruntă din toamnă cu o intensificare a epidemiei pe întregul teritoriu, pe care nu reuşeşte să o controleze, conform sursei.

În prezent, aproximativ 122.000 de oameni sunt spitalizaţi din cauza SARS-CoV-2.

În total, peste 24,4 milioane de persoane au luat virusul pe teritoriul american. Însă bilanţul este subestimat, din cauza lipsei testelor la începutul pandemiei.

SUA ar urma să vaccineze 100 de milioane de persoane în 100 de zile

 

Amintim că SUA ar urma să vaccineze 100 de milioane de persoane, în primele 100 de zile de manddat prezidențial al lui Joe Biden, susține renumitul doctor Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii din Statele Unite.Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Anthony Fauci susține că obiectivul președintelui ales, Joe Biden, este de a vaccina 100 de milioane de americani pentru Covid-19 în primele 100 de zile ale preşedinţiei sale.  ”Este absolut posibil”, a concluzionat medicul, transmite Reuters. Preşedintele ales Joe Biden a declarat că accelerarea vaccinărilor va fi una dintre priorităţile sale, după învestirea sa în funcţie, pe 20 ianuarie.

Fauci a spus că două noi vaccinuri, dezvoltate de companiile AstraZeneca şi Johnson & Johnson, ar putea fi prezentate foarte curând spre aprobare autorităţilor de reglementare, ceea ce ar creşte ritmul vaccinărilor.

Fauci a arătat că numărul mai mare de vaccinări, cuplat cu purtarea măştilor şi evitarea aglomeraţiei, va fi cea mai bună cale pentru ca Statele Unite să combată tulpina mai comtagioană a noului coronavirus.

”Dacă vom putea vaccina marea majoritate a populaţiei, vom fi în formă foarte bună şi am putea învinge chiar şi mutaţia”, a spus Fauci.

Moderna investighează posibile reacţii adverse la vaccinul pentru Covid-19 în SUA

 

Moderna a anunţat, marţi, că a primit informații de la departamentul pentru sănătate din California că mai multe persoane sunt tratate la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul său pentru COVID-19 dintr-un anumit lot.

Compania a precizat acest lucru după ce cel mai cunoscut epidemiolog din California a publicat un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinărilor cu dozele din lotul 41L20A, din cauza unor posibile reacții alergice care sunt investigate.

”A fost raportat un număr neobișnuit de mare de posibile reacții alergice pentru acest loc de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puțin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   coronavirus