Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Suedia suspendă plăţile pentru vaccinul Pfizer şi aşteaptă clarificări cu privire la numărul de doze din fiecare flacon

CORONAVIRUS | Suedia suspendă plăţile pentru vaccinul Pfizer şi aşteaptă clarificări cu privire la numărul de doze din fiecare flacon

Un articol de: Ramona Zaharia - 26 Ian 2021, 22:23
CORONAVIRUS | Suedia suspendă plăţile pentru vaccinul Pfizer şi aşteaptă clarificări cu privire la numărul de doze din fiecare flacon Foto: hepta.ro/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

Agenția Suedeză pentru Sănătate solicită clarificări din partea Uniunii Europene cu privire la numărul de doze de vaccin Pfizer împotriva Covid-19 din fiecare flacon şi speră să primească răspuns până în momentul în care va trebui să facă plăţile pentru vaccinuri, suspendate în acest moment.

Cotidianul suedez Dagens Nyheter, citat de Reuters, a raportat marți că Suedia a reținut plata pentru vaccinul Pfizer-BioNTech până când nu are claritatea numărului de doze pentru care a fost facturat. Pfizer a perceput șase doze pe flacon, mai degrabă decât cele cinci doze convenite.

Suedia vrea acum ca Comisia UE și Pfizer să ajungă la un acord cu privire la câte doze există în fiecare flacon, a adăugat aceasta.

„Da, este adevărat, dar este și cazul în care nu se plătesc încă facturi curente, deci nu este o problemă. Sperăm să obținem clarificări până atunci ", a declarat Epidemiologul Șef Anders Tegnell la o conferință de presă la întrebarea referitoare la raport, adăugând că au trecut câteva săptămâni înainte ca plățile să fie scadente.

Pfizer Suedia a refuzat să comenteze Reuters cu privire la acest raport, dar a declarat pentru Dagens Nyheter că a perceput șase doze pe flacon.

„De la aprobarea celei de-a șasea doze, folosim acest număr. Trebuie să mergem cu rezumatul produsului aprobat ”, a spus ziarul, citând pe Ulrika Goossens, șefa de comunicații pentru Pfizer Suedia.

Autoritatea de reglementare europeană în domeniul medicamentelor a acordat permisiunea la începutul acestei luni pentru extragerea a șasea doză suplimentară din flacoanele vaccinului Pfizer-BioNTech, crescând numărul de doze disponibile într-un moment în care consumul este scurt.

Pentru extragerea celei de-a șasea doze, sunt necesare seringi sau ace cu volum mic, care rețin doar o cantitate mică de soluție după o injecție.

"Este inacceptabil. Dacă o țară are abilitatea de a extrage doar cinci doze, ea a primit mai puține doze la același preț ”, a declarat ziarului Richard Bergstrom, coordonatorul vaccinului suedez, Richard Bergstrom.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Suedia cumpără mai multe vaccinuri decât are nevoie din programul comun de cumpărare al UE, transferând suplimentul Norvegiei vecine, care nu este membru al blocului.

 

Citeşte mai multe despre:   Suedia,   vaccin anti-COVID-19,   Pfizer