Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS. Testele pe oameni a unui tratament anti-COVID-19 ar putea începe în Europa în luna iulie

CORONAVIRUS. Testele pe oameni a unui tratament anti-COVID-19 ar putea începe în Europa în luna iulie

Un articol de: Traian Avarvarei - 02 Iun 2020, 12:17
CORONAVIRUS. Testele pe oameni a unui tratament anti-COVID-19 ar putea începe în Europa în luna iulie Foto: Hepta Externe

Cercetătorii sunt tot mai aproape de a găsi tratamentul care să elimine noul coronavirus. Testele clinice pe oameni a unui tratament anti-COVID-19 sunt prognozate să înceapă în Europa luna viitoare. Este vorba despre un tratament dezvoltat de compania sud-coreeană Celltrion Inc. Reprezentanții biofarma Celltrion au anunțat că tratamentul lor experimental cu anticorpi a arătat o reducere de 100 de ori a încărcăturii virale a COVID-19 în testele efectuate pe animale.

 
Testele clinice pe oameni a unui tratament anti-COVID-19 ar putea începe în Europa în luna iulie


 SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

 

Celltrion, o companie cu sediul în Incheon, susține că are leacul pentru COVID-19. Pentru că testările în Coreea de Sud ar fi irelvante din cauza numărului scăzut de cazuri, aceștia au încheiat acorduri cu țări europene pentru realizarea studiilor.

„Ar fi dificil să derulăm testările clinice acasă datorită numărului scăzut de cazuri și înțelegem că au loc discuții cu țările europene pentru realizarea studiilor”, a anunțat directorul adjunct al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Coreea de Sud, potrivit Reuters.

Totodată, reprezentanții sud-coreeni spun că urmăresc să-și asigure rezerve substanțiale ale medicamentului până în prima jumătate a anului viitor.

Coreea de Sud a fost una din țările puțin afectate de noul coronavirus. Autoritățile de la Seul au luat măsuri imediate și astfel a fost limitat numărul deceselor. De la începutul epidemiei de SARS-CoV-2, sud-coreenii au raportat puțin peste 11.500 de cazuri de îmbolnăvirecu COVID-19. Dintre aceste persoane, aproape 10.500 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, 272 de oameni infectați cu noul coronavirus au decedat. Coreea de Sud mai are în stare gravă doar 15 persoane cu COVID-19.


 


 

România lucrează la dezvoltarea unui vaccin anti-COVID

 

 


 

Bătălia pe piața internațională pentru găsirea unui vaccin care să ne imunizeze împotriva COVID-19 este acerbă, iar specialiștii români se află printre cei recunoscuți de Organizația Mondială a Sănătății. Este vorba despre cercetătorii timișoreni de la OncoGen. Săptămâna trecută, centrul OncoGen din Timișoara anunța într-un mesaj pe Facebook, că a semnat un parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pentru a crea un posibil vaccin românesc împotriva coronavirusului. Pentru acest proiect, statul alocă o finanțare de 3,5 milioane de lei.

Vaccinul există deja, iar prima persoană care s-a lăsat testată este chiar directorul clinicii timișorele, doctorul Virgil Popescu. Primele teste ar fi dat rezultate favorabile.

Totodată, profesor doctor Mircea Ioan Popa, reprezentant al Institutului Cantacuzino, a spus că perioada de testare este de 18 luni.

“Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ţara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, a transmis Virgil Păunescu, directorul centrul OncoGen din Timişoara, într-o postare pe Facebook.

Stădaniile medicilor de la Centrul OncoGen sunt recunoscute atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a discutat la telefon cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Cercetări OncoGen, și i-a propus să colaboreze cu cercetătorii britanici.

“România ar trebui să fie mândră că a produs un vaccin potenţial, care va contribui la o mai mare cunoaştere a virusului.  Finanțarea corespunzătoare a cercetării despre vaccinuri și împărtășirea rezultatelor eforturilor științifice reprezintă singura cale sigură de a învinge acest virus”, a spus ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Europa