Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus | Spania și-ar putea închide granițele pentru turiștii străini în această vară

Coronavirus | Spania și-ar putea închide granițele pentru turiștii străini în această vară

Un articol de: Roxana Mirea - 10 Apr 2020, 16:07
 Coronavirus | Spania și-ar putea închide granițele pentru turiștii străini în această vară sursa Foto: hepta.ro Externe

Spania și-ar putea închide granițele pentru turiștii străini în această vară, potrivit coditianului spaniol ABC. Analiza specialiștilor din Spania arată că un nou val de infectări cu noul coronavirus ar putea avea loc în septembrie, drept urmare aceștia consideră că cel mai bine ar fi să se rezume doar la turismul national. De asemenea, nici cetățenii spanioli nu ar avea voie să părăsească țara. 

Spania dorește să își închidă granițele pentru turiștii străini în această vară

Spania este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Drept urmare, încearcă să stopeze răspândirea virusului SARV-CoV-2 cât mai mult posibil și să revină la viața normală. Mai nou, în atenția guvernului spaniol se află problema închiderii granițelor pe timpul verii pentru turiștii străini. Măsura ar fi bidirecțională, mai exact, niciun cetățean spaniol nu va putea părăsi țara pe timpul verii, decât în cazul în care are un certificat de sănătate specific cares ă recomande acest lucru. 

În mod normal, măsura vine în sprijinul reducerii mulțimilor de oameni în spațiile sociale. De asemenea, printre planurile guvernului se află și consolidarea turismului național, care ar include sprijinirea turismului rural pentru promovarea acestei forme de „ședere la domiciliu”, în raport cu harta națională. 

Scenariul în care turiști din toată lumea ar lua cu asalt plajele spaniole în vară este unul dezastruos, potrivit ABC. Țara ocupă locul al doilea în clasamentul destinațiilor turistice, pe primul loc aflându-se Franța. Prin urmare, Spania este dispusă să se priveze de cei 20 de milioane de vizitatori străini care vin în fiecare vară pentru a evita un nou val al infectărilor cu noul coronavirus. Sectorul turismului reprezintă 13% din locurile de muncă din Spania.

Guvernul spaniol vrea să se asigure că sezonul estival este „sigur”, cu riscul prelungirii crizei economice

Acest plan, care a fost deja prezentat de ministrul Transporturilor, José Luis Ábalos, ar avea un singur obiectiv: asigurarea că în cursul lunilor de vară, nu vor fi luate în considerare riscuri inutile care să conducă la un „al doilea val epidemiologic” începând cu luna septembrie, așa cum prevăd specialiștii în domeniul sănătății publice.

Miercuri, ministrul Industriei, Turismului și Comerțului, Reyes Maroto, a recunoscut într-o conferință de presă că se fac eforturi pentru a redresa „treptat” sectorul turismului, care contribuie cu 12% din PIB-ul total al Spaniei și cu 13% din ocuparea forței de muncă. În acest context, Reyes Maroto a recunoscut că turismul național "își va reveni primul", dar nu a dorit să specifice dacă vor fi restricționate călătoriile internaționale în această vară.

Ministerul lucrează deja la o campanie de promovare a turismului intern și de consolidare a anumitor infrastructuri publice. Obsesia guvernului este de a se asigura că sezonul estival este „sigur”, chiar dacă asta înseamnă prelungirea crizei economice a companiilor din sector.

Atât hotelierii, cât și companiile aeriene recunosc în mod privat că sezonul estival este deja aproape pierdut din cauza restricțiilor impuse de guvernele europene asupra transportului aerian.

Joi, autoritățile sanitare spaniole au raportat 396 de decese suplimentare în decurs de 24 de ore, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus ajungând la 15,843.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   COVID-19,   Spania