Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS| Twitter i-a suspendat contul virusologului chinez care a afirmat că noul COVID-19 a fost „creat de om” în laborator

CORONAVIRUS| Twitter i-a suspendat contul virusologului chinez care a afirmat că noul COVID-19 a fost „creat de om” în laborator

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 17 Sep 2020, 10:55
CORONAVIRUS| Twitter i-a suspendat contul virusologului chinez care a afirmat că noul COVID-19 a fost „creat de om” în laborator Externe

Virusologului chinez Li-Meng Yan, care a afirmat că noul COVID-19 a fost creat într-un laborator din Wuhan, i-a fost blocat contul de Twitter, scrie The Independent.

Doctorul Li-Meng Yan avea peste 60.000 de urmăritori pe Twitter, iar vestea cum că ar avea dovezi că guvernul chinez a fost implicat în crearea virusului, care a ucis peste 936.156 de oameni în întreaga lume, a făcut furori pe reţelele de socializare.

Twitter a introdus în luna mai o politică contestată cu privire la postările care conţin informaţii despre noul coronavirus. Noua politică a fost introdusă pentru a “oferi explicații sau clarificări suplimentare în situațiile în care riscurile de vătămare asociate unui tweet sunt mai puțin severe, dar în care oamenii pot fi confundați sau induși în eroare de conținut”, după cum a precizat Twitter.

Twitter i-a suspendat contul doctorului Yan după ce a făcut precizările în legătură cu originile COVID-19 într-un raport alături de un grup fondat de fostul consilier al președintelui Donald Trump, Steven Bannon.

Cercetătorii au susținut că au dovezi conform cărora noul coronavirus a fost creat într-un laborator. Dr. Yan a apărut, marți, la Tucker Carlson, de la Fox News, pentru a vorbi despre raport:

 “Am dovezi care să arate de ce o pot face, ce au făcut, cum au făcut-o”. Iar lumea științifică tace… lucrează împreună cu Partidul Comunist Chinez, nu vor ca oamenii să știe adevărul”, a spus docrotul Li-Meng Yan în cadrul emisiunii.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Twitter,   virusolog chinez