Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Un medicament bazat pe anticorpi de sinteză ar putea înlocui vaccinurile împotriva noului coronavirus

CORONAVIRUS | Un medicament bazat pe anticorpi de sinteză ar putea înlocui vaccinurile împotriva noului coronavirus

Un articol de: George Lupu - 05 Aug 2020, 13:08
CORONAVIRUS | Un medicament bazat pe anticorpi de sinteză ar putea înlocui vaccinurile împotriva noului coronavirus Foto: Pixabay Externe

Noi vești despre lupta oamenilor de știință pentru desoperirea unui leac eficient împotriva noului coronavirus vin din SUA. Deși toată lumea așteaptă desoperirea unui vaccin eficient, soluţia la problema coronavirusului ar putea să fie un medicament bazat pe anticorpi de sinteză. Astfel că un medicament conceput special pentru tratarea COVID-19 se află în testele inițiate de Institutul Naţional pentru Sănătate (NIH) al SUA.

Testul ajuns în faza 3 (ultima fază de teste clinice) începe prin recrutarea a 300 de voluntari din întreaga lume - pacienţi spitalizaţi însă cu simptome uşoare sau moderate de COVID-19. Jumătate dintre aceştia vor primi acest medicament injectabil, în timp ce cealaltă jumătate va primi un placebo pentru a stabili eficienţa reală a acestui tratament, scrie AFP.

 

Medicamentul pe bază de anticorpi, care ar putea înlocui un vaccin anti-COVID

 

Acest medicament se bazează pe anticorpii anti-coronavirus denumiţi LY-CoV555, descoperiţi de compania canadiană AbCellera Biologics în sângele unui pacient în curs de recuperare. Aceşti anticorpi au fost reproduşi în mod sintetic în scopul ajungerii la cantităţile industriale necesare producţiei în masă de compania americană Lilly Research Laboratories.

Prin comparaţie, vaccinurile vizează declanşarea la pacienţii neinfectaţi de coronavirus a producţiei de anticorpi, în mod preventiv, conform mai multor metode aflate în curs de testare în diferite părţi ale lumii.

Pentru oamenii deja bolnavi, au fost aprobate până în prezent două tratamente, cel cu remdesivir şi cel cu dexametazonă, existând numeroase controverse în jurul unui al treilea posibil tratament, cel cu hidroxiclorochină.

 

OMS: Este posibil să nu avem niciodată un leac pentru Covid-19

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că un “o soluție miraculoasă” împotriva Covid-19 s-ar putea să nu fie găsită niciodată. Asta deși se lucrează intens la dezvoltarea unui vaccin.

Directorul general al OMSTedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că mai multe vaccinuri sunt în faza 3 de testare, dar o soluție “miraculoasă” s-ar putea să nu vină niciodată.

Până pe 15 iulie 2020, pe lista OMS erau clasaţi 23 de candidaţi pentru producerea vaccinului aşteptat de lumea întreagă, produsele fiind încă în evaluări clinice.

Dintre aceștia, doar trei au intrat în ultima fază de evaluare a vaccinului, care este şi cea mai importantă, fiind testul real al eficienţei. În această fază au intrat companiile, universităţile şi institutele care lucrează la crearea vaccinului din China, Marea Britanie şi SUA.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   SUA,   vaccin anti-Covid,   OMS