Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus: Universitatea Oxford va testa un medicament antiinflamator ca tratament potenţial anti-COVID

Coronavirus: Universitatea Oxford va testa un medicament antiinflamator ca tratament potenţial anti-COVID

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Sep 2020, 17:29
Coronavirus: Universitatea Oxford va testa un medicament antiinflamator ca tratament potenţial anti-COVID Foto: Hepta Externe

Cercetătorii de la Universitatea Oxford Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord au anunţat miercuri că vor analiza dacă unul dintre cele mai vândute medicamente din lume ar putea fi utilizat ca un tratament eficient în cazul pacienţilor testați pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, transmite agenția de știri Reuters.

 

 

Cercetătorii de la Universitatea Oxford vor testa un medicament care ar putea fi utilizat ca un tratament pentru noul virus SARS-CoV-2

 

 

Presa străină scrie că prin prisma veniturilor totale generate, Adalimumab este cel mai bine vândut medicament prescris din lume.

Medicamentul în cauză este comercializat sub numele de Humira de compania AbbVie. Acesta este un antiinflamator din clasa medicamentelor de tip anti-factor de necroză tumorală (anti-TNF). 

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au explicat că persoanele testate pozitiv cu COVID-19 care iau deja medicamente anti-TNF pentru boala inflamatorie intestinală şi artrita inflamatorie sunt mai puţin expuşi în faţa riscului de a necesita spitalizare.

Studiul de la Oxford are în vedere tratarea pacienţilor în cadrul comunităţii, în special în azilurile de bătrâni. La acest studiu vor participa în jur de 750 de pacienţi din centre de tratament comunitare din Marea Britanie.

 O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

 

Pentru ce se utilizează medicamentul Adalimumab?

 

 


Acest antiinflamarot este folosit pentru a trata o o multitudine de afecţiuni, printre care se numără și artrita reumatoidă, boala Crohn, colita ulcerativă şi psoriazisul.

Cercetătorii de la Oxford susțin că disponibilitatea unor versiuni biosimilare ale acestui medicament ar face din medicamentul Humira o soluţie accesibilă şi totodată ieftină dacă testele vor avea succes. Compania Novartis produce una dintre alternativele acestui medicament, Hyrimoz.

Specialiștii în domeniu au identificat deja câteva tratamente pentru persoanele infectate cu noul virus ucigaș COVID-19, precum medicamentul Remdesivir dezvoltat de Gilead şi steroidul generic Dexametazonă.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au studiat şi alte medicamente antiinflamatorii în tratamentele anti-COVID-19. Ei sunt de părere că infecţiile severe sunt declanşate de o reacţie exacerbată a sistemului imunitar, cunoscută sub numele de "furtună de citokine", iar medicamentele care suprimă anumite elemente ale sistemului imunitar pot juca un anumit rol în stoparea escaladării rapide a simptomelor.

Cu toate acestea, nu există deocamdată nicio terapie eficientă pentru persoanele depistate cu COVID-19 şi care nu sunt spitalizate.

Reamintim faptul că în primul val al pandemiei de COVID-19 s-au depistat mai multe focare de infecție cu Covid-19 în azilurile de bătrâni din  Marea Britanie şi din alte ţări membre ale Uniunii Europene (UE) și nu numai.

În cazul în care Humira va avea succes împotriva COVID-19, acest medicament ar putea să îi ajute pe vârstnici, care reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de pacienţi, într-o perioadă în care guvernele lumii depun mari eforturi pentru a limita răspândirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Studiul de la Oxford, denumit AVID-CC, este finanţat de iniţiativa COVID-19 Therapeutics Accelerator, înfiinţată de organizaţia globală de caritate Wellcome, în parteneriat cu Fundaţia Bill & Melinda Gates şi compania Mastercard.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus