Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Viena: Un test negativ este necesar pentru a merge la frizerie

CORONAVIRUS | Viena: Un test negativ este necesar pentru a merge la frizerie

Un articol de: Irina Mina - 09 Feb 2021, 00:01
CORONAVIRUS | Viena: Un test negativ este necesar pentru a merge la frizerie Foto: pixabay.com Externe

Centrele de depistare a coronavirusului și farmaciile au fost asaltate luni de vienezi dornici să se întoarcă la coafor. Un test negativ pentru Covid-19 este acum necesar înainte de a avea dreptul la tuns.

Diversele locuri puse la dispoziție de oraș au fost populare în această primă zi de relaxare a măsurilor decretate de guvernul austriac.

S-au format cozi în fața farmaciilor, care oferă teste gratuite.

Martine s-a prezentat, la 9:00, în acest weekend, cu documentul necesar la deschiderea unui mic salon în centrul capitalei.

„Sunt foarte, foarte fericită că pot reveni”, a spus ea, încântată de „a fi răsfățată”. Ultima ei vizită la coafor a fost la începutul lunii decembrie, o eternitate pentru această femeie vieneză obișnuită să-și reînvie culoarea părului la fiecare patru săptămâni, scrie swissinfo.ch.

Pentru Martine, care împlinește 49 de ani luni, a fi supus unui test „nu este o problemă”. Ea spune că o face în mod regulat înainte de a-și vizita părinții, care „fac parte dintr-un grup de risc”.

Roger Hackstock, un alt client, consideră, de asemenea, inițiativa „rezonabilă pentru a preveni creșterea din nou a cazurilor”.

Dacă Slovenia vecină a decis să facă același lucru, o astfel de măsură, care se aplică și în salonurile de înfrumusețare și masaj, rămâne neobișnuită în Europa.

Magazinele și muzeele au fost redeschise în Austria

 Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

Luni s-au redeschis, de asemenea, magazine și muzee, precum și școli, cu obligația ca elevii să efectueze testele oferite de unități.

Austria prezintă în prezent puțin peste o mie de noi contaminări pe zi, cifră care se străduiește să scadă în ciuda săptămânilor lungi de restricție, iar guvernul a declarat că este gata să introducă un al patrulea sistem de izolare în cazul deteriorării situației de sănătate.

Situația din regiunea montană a Tirolului, unde este abundentă varianta sud-africană, îngrijorează în special autoritățile care au declarat luni să evite călătoriile neesențiale acolo.

Controalele au fost înăsprite acolo săptămâna trecută, în speranța de a-i descuraja pe schiorii străini să vină să se bucure de pârtii.

 

Citeşte mai multe despre:   Austria,   Viena,   coronavirus