Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirusul a intrat în Athos: Ultraortodocşii, reduşi la tăcere…

Coronavirusul a intrat în Athos: Ultraortodocşii, reduşi la tăcere…

Un articol de: George Lupu - 30 Mar 2020, 22:54
Coronavirusul a intrat în Athos: Ultraortodocşii, reduşi la tăcere… Externe

Primul caz al unui călugăr din vatra ortodoxiei de la Muntele Athos a fost confirmat, anunţă site-ul Ortodoxtimes.com. El se află internat în Spitalul General Universitar "Ahepa" din Thessalonik.

Monahul care locuieşte într-o mare lavră a călătorit în Marea Britanie împreună cu o delegaţie a mănăstirii. Similar cazului numărul 1 al Athosului, şi alţi vieţuitori ai mănăstirii prezintă simptome, fiind carantinaţi în chiliile lor.

Un pelerin italian, deasemenea manifestă simptome de coronavirus după ce a vizitat mănăstirea Hilandar. El se află internat tot la spitalul din Tessalonik cu suspiciunea iniţială de gripă.  

Muntele Athos şi-a închis porţile pentru pelerini din 16 martie, la ordinul guvernului care a interzis slujbele în lăcăşele de cult din întreaga ţară, indiferent de confesiune.  

Măsura a generat, ca şi în România, nemulţumirea ultraortodocşilor care nu înţeleg să dea “Cezarului ce e al Cezarului (normele de protecţie şi igienă) şi lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu (credinţa)“, după cum însuşi Iisus a zis.

De amintit că în noaptea de sâmbătă spre duminică, călugării de la Athos au făcut slujbe speciale împotriva pandemiei de coronavirus din întreaga lume, unele dintre privegheri fiind transmise live pe facebook.  

Grecia a înregistrat până în prezent 1212 cazuri şi 43 de decese, primul caz fiind confirmat pe 25 februarie.