Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vietnamul a anunțat că toți pacienții internați cu coronavirus s-au vindecat

Vietnamul a anunțat că toți pacienții internați cu coronavirus s-au vindecat

Un articol de: Sebastian Pricop - 25 Feb 2020, 17:36
Foto: hepta.ro / Zuma Press / Cheng Min Externe

În plină epidemie de coronavirus care a ucis peste 2.600 de persoane, Vietnamul este prima țara care poate da o veste îmbucurătoate. Mai exact, autoritățile de la Hanoi au comunicat oficial că toate cele 16 persoane infectate cu coronavirus au reușit să se vindece.

Mai mult, oficialii vietnamezi au anunțat că din 13 februarie și până în prezent nu a mai apărut niciun caz nou de infectare.

Vietnam a raportat primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus pe data de 23 ianuarie, în cazul a doi cetăţeni chinezi.

Ultimul pacient care s-a vindecat este un bărbat în vârstă de 50 de ani ce luase virusul de la fiica sa care se întorese din Wuhan. Acesta şi-a revenit complet au declarat oficialii.

Aceștia au mai declarat că starea celorlalţi pacienţi, printre care se află şi un copil în vârstă de trei luni, este din ce în ce mai bună.

Coronavirus în lume

De la declanșarea epidemiei de coronavirus și până în prezent 2,704 persoane au decedat, marea majoritate a acestora în regiunea chineză Hubei. După China, Coreea de Sud este cea mai afectată de această epidemie cu 10 decese și aproape 1.000 de persoane infectate.

Țara europeană cea mai afectată este Italia, acolo unde se află 1,2 milioane de români. Potrivit ultimului bilanţ, 7 oameni au murit, iar peste 200 sunt infectaţi cu coronavirus. Autoritățile din Italia au luat măsuri dure în ultimele 48 de ore pentru a preveni răspândirea bolii. Astfel, în unele orașe au fost închise restaurante, școli și cafenele, iar meciurile de fotbal s-ar putea juca fără spectatori. 

Peste 50.000 de oameni sunt afectaţi de măsurile de carantină. Potrivit legislaţiei italiene, părăsirea fără drept a zonei de carantină se pedepseşte cu închisoare până la 3 luni. Carabinierii au primit misiunea de a izola oraşele afectate și au instalat filtre la fiecare intrare și ieșire.

În România nu a fost confirmat până în prezent niciun caz de infectare cu coronavirus. Doi români au contractat în schimb virusul pe nava de croazieră Diamond Princess. Aceștia se află internați în prezent într-un spital din Japonia, având o stare de sănătate bună.

La nivel mondial au fost înregistrate 80.289 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar dintre aceștia doar 27.840 s-au vindecat.