Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Corriere della Sera: Liderii României, Cehiei, Slovaciei, Ungariei nu au avut reacţii speciale la summit-ul de la Bruxelles pe tema imigranților

Corriere della Sera: Liderii României, Cehiei, Slovaciei, Ungariei nu au avut reacţii speciale la summit-ul de la Bruxelles pe tema imigranților

Un articol de: - 24 Sep 2015, 18:59
Corriere della Sera: Liderii României, Cehiei, Slovaciei, Ungariei nu au avut reacţii speciale la summit-ul de la Bruxelles pe tema imigranților Foto: cultura.biografieonline.it Externe

Una spunem acasă, alta declarăm la Bruxelles. Cam așa s-ar putea interpreta schimbarea de atitudine a președintelui Klaus Iohannis cu privire la refugiați. Deși șeful statului s-a arătat revoltat de cotele de imigranți impuse de oficialii UE, miercuri, acesta nu a avut nicio reacție “specială”, notează Corriere della Sera.

Donald Tusk, preşedintele Consliului European, şi Jean-Claude Junker, şeful CE, au declarat dupa summit că atmosfera a fost mai bună decât se aşteptau.

"Şefii de stat şi de guvern din Cehia, Slovacia, Ungaria şi România - ţări care votaseră în Consiliul JAI împotriva cotelor obligatorii privind imigranţii şi cărora li s-a impus decizia - nu au avut reacţii particulare la summitul UE", comentează ziarul italian Corriere della Sera, scrie mediafax.

"Summitul a fost un moment simbolic pentru că s-a pus capăt jocului riscant de critici reciproce", a confirmat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

"Valul cel mai mare de imigranţi încă nu a cuprins Europa. Trebuie să fie clar pentru toată lumea că nu putem continua ca până acum, aşteptând cu uşile şi ferestrele deschise", a spus Tusk.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după Consiliul European Extraordinar informal de la Bruxelles, că România va contribui cu 300.000 de euro în următorii trei ani la Programul Alimentar Mondial pentru ajutorarea refugiaţilor din taberele aflate în preajma zonelor de conflict. Totodată, acesta susâine că ideea potrivit căreia Consiliul European ar fi putut relua în discuţie tema cotelor obligatorii privind refugiaţii este "falsă" şi "fundamental greşită", afirmând că ea a fost lansată din "neştiinţă" de către lideri politici din România. (Detalii AICI)


 

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   refugiati,   Klaus Iohannis