Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Corupția din România, subiect al presei din străinătate

Corupția din România, subiect al presei din străinătate

Un articol de: B1 TV - 24 Noi 2014, 08:18
Corupția din România, subiect al presei din străinătate Foto: novinite.com Externe

România încă se luptă cu eradicarea corupţiei la 25 de ani de la Revoluţie. Asta notează jurnaliştii străini într-un articol dedicat schimbărilor din centrul şi estul Europei de la căderea comunismului. Cu toate acestea, ziariştii Scotsman observă condamnările realizate de autorităţile anticorupţie şi notează că românii fac progrese în acest domeniu.

România a fost din nou catalogată, alături de Bulgaria, ca fiind una dintre cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană. Menţiunea a fost făcută pe site-ul scotsman.com, într-un articol dedicat schimbărilor realizate în Europa liberă, în ultimii 25 de ani.

Cu toate acesta, ziariştii străini notează că în România există un val de procese pentru corupţie la nivel înalt, ceea ce arată că se fac progrese în acest domeniu.

În plus, jurnaliştii străini arată că fostele state comuniste au avut de trecut peste obstacole majore în ultimele două decenii şi jumătate pentru a ajunge din urmă economiile occidentale, dar şi pentru a îşi construi democraţii stabile. Schimbări în bine au fost realizate, iar orice vizită într-o capitală din centrul sau estul Europei o demonstrează.

Drept exemplu pozitiv sunt date Polonia şi Cehia, care au reuşit în tot acest timp să atragă investiţii majore şi să îşi transforme centrele urbane în reţete de succes, în ciuda tuturor provocărilor. Astfel, Polonia este singurul stat membru UE care nu a intrat în recesiune în timpul crizei finanaciare.

Citeşte mai multe despre:   coruptie,   presa,   strainatate