Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe COVID-19: Preot din Cernăuți, confirmat cu coronavirus sfidează carantina și anunță că va face slujbă

COVID-19: Preot din Cernăuți, confirmat cu coronavirus sfidează carantina și anunță că va face slujbă

Un articol de: George Lupu - 17 Apr 2020, 11:27
COVID-19: Preot din Cernăuți, confirmat cu coronavirus sfidează carantina și anunță că va face slujbă Externe

Situație revoltătoare în regiunea Cernăuți, unde un preot depistat cu noul coronavirus a anunțat public că nu va respecta restricțiile impuse de autorități și va continua să cheme slujitorii la slujbă. Despre fapta acestuia a scris pe Facebook însuși șeful administrației regionale de stat din Cernăuți, Serghii Osaciuk.

 Acesta precizează că patru preoți din regiunea Cernăuți au fost testați pozitiv pentru coronavirus în data de 15 aprilie, iar ”unul dintre ei a respins rezultatele testelor la coronavirus, afirmând că va oficia slujbe în lăcașul sfânt”.

Osaciuk anunță că preotul respinge rezultatele testelor, susținând că sunt false, scrie bucpress.eu.

”Este surprinzător că unul dintre preoți încearcă în toate modurile posibile să respingă și să nu accepte aceste informații, susținând că rezultatele testului de laborator sunt false. Nu este de acord cu acest lucru și va merge mâine la biserică și va petrece slujbe divine”, a specificat șeful executivului regional.

Osaciuk a menționat că, în ziua de 15 aprilie, în regiunea Cernăuți au fost înregistrate 73 de noi cazuri de coronavirus. În total, au fost infectate cu noil tip de coronavirus 662 de persoane.

 

Celebra mănăstire Lavra Pechersk de la Kiev cel mai mare focar de infecție

 

Nu este singurul caz din Ucraina în care preoții nu acceptă carantina impusă de autorități, luând în derâdere răspândirea COVID-19 cu teorii ale onspirației.

Cel mai grav incident este cel petrecut celebra mănăstire Lavra Pechersk de la Kiev și-a chemat credincioșii să sfideze carantina națională și să vină la slujbe pentru a se ruga și a trăi în comuniunea religiaosă. „Nu este epidemia înfricoșătoare, ci păcatul cel care distruge natura umană și mănâncă sufletul uman”, a spus Mitropolitul Pavel, care conduce mănăstirea într-o adresă video pe 13 martie.

Până la jumătatea lunii aprilie, acesta a devenit cel mai mare punct focar de coronavirus din Kiev, reprezentând aproximativ o cincime din infecțiile capitalei Ucrainei. Începând cu 14 aprilie, orașul Kiev avea în total 551 de cazuri confirmate de COVID-19.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Doi călugări au murit și mai mulți de 90 au fost testați pozitivi pentru COVID-19, iar mitropolitul însuși a fost internat cu simptome acute și afecțiuni subiacente, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul, a declarat serviciul său de presă.

Citeşte mai multe despre:   Cernauti,   COVID-19,   Kiev