Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe COVID-19: Croația propune redeschiderea turismului prin vaccinarea personalului din sector

COVID-19: Croația propune redeschiderea turismului prin vaccinarea personalului din sector

Un articol de: George Lupu - 23 Apr 2021, 17:47
COVID-19: Croația propune redeschiderea turismului prin vaccinarea personalului din sector Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan Externe

Croația își propune redeschiderea turismului prin vaccinarea în masă a personalului angajat în acest sector. Prin urmare va aloca mai multe milioane de euro, care are drept obiectiv vaccinarea a aproximativ 80.000 de lucrători din sectorul turismului în săptămânile următoare. Măsura este completată cu oferirea de teste antigen subvenţionate turiştilor, transmite Reuters.

În mod normal, turismul este responsabil pentru o cincime din economia Croaţiei, însă pandemia de Covid-19 a dus la înjumătăţirea veniturilor din turism în 2020.

"Investim puternic în sejururi sigure pentru oaspeţii noştri, de la dezinfecţie şi geamuri de protecţie la recepţie, la mai mult personal care să servească mâncarea şi până la proceduri de înregistrare şi plăţi digitale", a declarat Eva De Zan Prusina, director de PR la grupul Plava Laguna.

Grupul hotelier Plava Laguna, care deţine 20 de hoteluri în trei locaţii, oferă deja teste COVID-19 la cele trei hoteluri ale sale care sunt deschise în acest moment, la un preţ de cost cuprins între 17 şi 63 de euro de persoană.

"Salutăm decizia Ministerului Turismului de a subvenţiona testele", a spus managerul Eva De Zan Prusina. 

Banca Centrală a Croaţiei se aşteaptă ca veniturile din turism să ajungă în acest an până la 70% din nivelul normal, o perspectivă optimistă împărtăşită şi de ministrul croat al Turismului, Nikolina Brnjac.

"Am alocat aproximativ 20 de milioane de kuna (3,18 milioane dolari) pentru cumpărare de teste antigen, pentru care turiştii vor plăti doar un preţ simbolic", a spus Nikolina Brnjac. Aceasta a adăugat că vizitatorii vor primi rezultatele testelor înainte de a se întoarce acasă.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Croatia