Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe COVID-19: Italia anunță introducerea certificatului de vaccinare pentru redeschiderea turismului. Cum se va putea călători pentru a evita carantina

COVID-19: Italia anunță introducerea certificatului de vaccinare pentru redeschiderea turismului. Cum se va putea călători pentru a evita carantina

Un articol de: George Lupu - 05 Mai 2021, 10:37
COVID-19: Italia anunță introducerea certificatului de vaccinare pentru redeschiderea turismului. Cum se va putea călători pentru a evita carantina sursa foto: pixabay Externe

Premierul italian Mario Draghi i-a invitat pe turiști să rezerve vacanțe de vară în țară, deoarece a anunțat că va introduce un sistem național de călătorie pe baza vaccinării de la jumătatea lunii mai pentru a stimula secctorul turistic, aflat în dificultate.

 

Italia ia în calcul să introducă certificatul de vaccinare

 

„La mijlocul lunii mai turiștii pot avea permisul italian, așa că a sosit momentul să vă rezervați vacanța în Italia ”, a spus  Draghi. "Munții noștri, plajele noastre, orașele noastre se redeschid."

El a anunțat că țara sa va introduce un permis național de vaccinare de la jumătatea lunii mai, înaintea unui sistem paneuropean care se așteaptă să funcționeze luna următoare, pentru a accelera reluarea turismului, scrie irishtimes.com.

Permisul italian ar permite turiștilor să călătorească în Italia fără obligația de a intra în carantină, „atâta timp cât pot dovedi că s-au recuperat de Covid, [au fost] vaccinați sau au dat rezultate negative la un test covid”, a spus premierul.

 

Discuțiile la nivel european

 

Italia și alte țări cu mari industrii turistice sunt printre cei mai puternici susținători ai permisului digital al UE, care este conceput pentru a ușura călătoriile în interiorul blocului comunitar, pe măsură ce campaniile de vaccinare sunt accelerate.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Sistemul UE urmează să fie testat luna aceasta și ar trebui să fie operațional la mijlocul lunii iunie, a spus Draghi, iar Italia a făcut presiuni pentru ca acesta să fie gata cât mai curând posibil. Cu toate acestea, legislația este încă în curs de negociere și nu a fost finalizată, unele state din nord fiind mai prudente cu privire la introducere.

Draghi a vorbit la sfârșitul unei întâlniri online a miniștrilor turismului din grupul celor 20 de națiuni dezvoltate, în care țările au indicat sprijinul pentru planurile de certificate internaționale de vaccin pentru a ajuta industria turistică să se redreseze după pandemie.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   COVID-19