Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noua Zeelandă nu a raportat cazuri de noi infectări cu COVID-19 pentru a cincea zi consecutiv

Noua Zeelandă nu a raportat cazuri de noi infectări cu COVID-19 pentru a cincea zi consecutiv

Un articol de: George Lupu - 27 Mai 2020, 08:29
Noua Zeelandă nu a raportat cazuri de noi infectări cu COVID-19 pentru a cincea zi consecutiv Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Externe

Noua Zeelandă nu a raportat cazuri de noi infectări cu COVID-19 pentru a cincea zi consecutiv. Astfel că numărul total de cazuri rămâne la 1.154.

Au fost aplicate 4.279 de teste de Covid-19, până în prezent totalul ajungând la 267.425.  Autoritățile din Noua Zeelandă au încurajat oamenii să desfășoare activități fizice în timpul liber.

Totodată, autoritățile avertizează că riscul pandemiei de Covid-19 nu a trecut și că acesta va crește pe măsură ce activitatea este reluată treptat. De asemenea o atenție sporită va fi dedicată situației de la frontiere, scrie thespinoff.co.nz.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Luând în calcul evoluția pandemiei de COVID-19 din ultimele zile din Noua Zeelandă, autoritățile sunt de părere că a fost depășită etapa în care exista o transmitere comunitară a noului coronavirus. În aceste condiții eforturile guvernului se vor concentra pe intrările și ieșirile din țară.  În continuare cetățenii care pătrund în Noua Zeelandă vor fi supuși unor reguli de carantinare strictă.

Pe de altă parte, în Noua Zeelandă cetățenii nu sunt obligați să poarte măști de protecție, aceasta fiind doar o recomandare.

 

Evoluția pandemiei de COVID-19 rămâne critică în SUA și în America de Sud

 

Dacă noul bilanț din Noua Zeelandă indică faptul că pandemia de COVID-19 a fost ținută sub control în această țară, nu se poate spune același lucru despre situația din SUA și din statele din America de Sud. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat marți, într-o informare, că, în prezent, America este noul epicentru al pandemiei de coronavirus, în timp ce un studiu american prognozează decese în Brazilia și alte țări din America Latină până în august.

În total,America a înregistrat peste 2,4 milioane de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus și peste 143.000 de decese cauzate de boala respiratorie. În bilanș este inclusă America Latină, dar și Statele Unite.

 

Bilanțul pandemiei de COVID-19

Aproape 5,6 milioane de persoane din toată lumea au fost confirmate cu boala infecțioasă COVID-19. Bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților depistați cu infecție cu coronavirus este de circa 348.000, în timp ce numărul vindecărilor a trecut de 2,3 milioane.

Astfel, potrivit datelor centralizate marți dimineață de Worldometer, mai există 2,8 milioane de cazuri active la nivel global.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Noua Zeelanda,   COVID-19