Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe COVID-19: Peste un milion de cetățeni străini și-au anunțat sosirea în Croația

COVID-19: Peste un milion de cetățeni străini și-au anunțat sosirea în Croația

Un articol de: George Lupu - 02 Iul 2020, 17:11
COVID-19: Peste un milion de cetățeni străini și-au anunțat sosirea în Croația Foto: Yousel Alfuhigi (Unsplash.com) Externe

Peste un milion de cetățeni străini și-au anunțat sosirea în Croația, a declarat miercuri șeful Serviciului de Administrare a Frontierei pentru Țările Vecine, Tomislav Kufner.

Pentru a reduce blocajele și așteptarea la frontieră, din moment ce străinii trebuie să își dea numerele de telefon și destinațiile la intrarea în Croația în scopuri epidemiologice, un formular poate fi completat la https://entercroatia.mup.hr pentru a-i ajuta să treacă granița, scrie croatiaweek.com.

Kufner a declarat că cifra de un milion a fost depășită în această dimineață și că slovenii, germanii și austriecii reprezintă cele mai multe anunțuri de sosire. El a adăugat că formularul a fost valabil 90 de zile.

 

UE a publicat o listă cu 14 state considerate sigure petru a permite accesul cetățenilor în spațiul comunitar

 

Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi o recomandare privind ridicarea graduală a restricţiilor asupra călătoriilor non-esenţiale dinspre ţări terţe, fiind elaborată o listă de 14 state din care vor fi permise călătoriile către blocul comunitar începând de la 1 iulie

UE a recomandat deschiderea de frontiere pentru Algeria, Australia, Muntenegru, Canada, Georgia, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

Criteriul este că acestea nu au mai mult de 16 cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori. Decizia de deschidere a frontierelor va fi revizuită la fiecare două săptămâni. Politica de frontieră este un drept suveran al fiecărui stat membru al UE, astfel că Croația a adăugat Bosnia și Herțegovina pe listă.

Oficialii din domeniul sanitar ai Croației au decis marți că cetățenii UE pot intra în Croația fără a preciza scopul deplasării, în timp ce cei din țări terțe trebuie să prezinte dovada scopului la frontieră.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Kufner a declarat că obligația de a se autoizola la intrarea în Croația a fost ridicată pentru toate țările.

 

Grecia - acces rutier prin punct unic de trecere a frontierei bulgaro-elene (Kulata-Promachonas)

 

 O altă țară care reprezintă o destinație importantă pentru turiștii europeni și care și care a dat startul sezonului estival este Grecia. Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, autoritățile de la Atena au decis să păstreze deschisă doar una din cele șase frontiere cu Bulgaria.

Astfel, accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis în perioada 1-15 iulie numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în Grecia, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Citeşte mai multe despre:   Croatia,   COVID-19