Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe COVID-19. Testare în masă în regiunea Tirolul de Sud din Italia

COVID-19. Testare în masă în regiunea Tirolul de Sud din Italia

Un articol de: Traian Avarvarei - 20 Noi 2020, 19:11
COVID-19. Testare în masă în regiunea Tirolul de Sud din Italia Sursa foto: Pixabay Externe

După Austria și Slovacia, și Tirolul de Sud anunță testarea în masă a populației. Regiunea autonomă din nordul extrem al Italiei a început să-i testeze pe locuitori pentru Covid-19. Campania se desfășoară pe durata a trei zile, de vineri până duminică.

 

 

Italia: Testare în masă pentru Covid-19 în Tiroul de Sud

 

 

Tirolul de Sud, regiune autonomă din nordul extrem al Italiei la frontiera cu Austria, a început testarea în masă. Timp de trei zile, locuitorii vor fi chemați la medic, cu programare.

Reprezentanții regiunii spun că rata de contaminare cu SARS-CoV-2 a atins asemenea proporţii încât a devenit crucial să fie testate 350.000 de persoane, pentru a-i izola pe vectorii de contaminare.

Această campanie de testare intervine înainte de redeschiderea grădiniţelor şi şcolilor primare prevăzută pentru marţi.

 

Austria va demara testarea în masă a populației pentru depistarea COVID-19

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

Austria va începe, de asemenea, testarea în masa pentru depistarea noului coronavirus, proces ce se va întinde în două etape, în decembrie și în ianuarie, după expirarea perioadei actuale de carantină, a anunțat vineri guvernul austriac.

„Câteva minute de testare pot preveni mai multe săptămâni de carantină pentru întreagă țară. Vom putea identifica rapid un număr mare de persoane contaminate și vom putea să rupem lanțul infectarilor ", a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit unui comunicat.

Prioritate vor avea profesorii și educatorii, în etapa ce va înceăe pe 5 și 6 decembrie, când în Austria va încheia a doua perioadă de carantină. Apoi vor fi testați ofițerii de poliție, apoi voluntarii întregii populații.

 

Testare în masă și în Slovacia

 

Slovacia și-a testat deja populația. Premierul Igor Matovic, a anunțat ulterior că rata de infectare cu coronavirus pe teritoriul țării a scăzut cu mai mult de jumătate, ca urmare a campaniei naționale de testare și carantinare.

„Intrăm într-o iarnă grea. Avem un instrument extraordinar de eficient în testarea antigen care reduce proporţia de persoane infectate cu 58%”, a declarat Igor Matovic, în cadrul conferinței de presă, potrivit Reuters.

Campania s-a desfășurat cu teste antigen. Ele dau rezultatul în 15-30 de minute, dar nu sunt la fel de precize precum cele Real Time PCR. Chiar și așa, Guvernul a insistat că testarea antigen merită făcută, iar repetarea ei va reduce probabilitatea unor rezultate fals negative.

 

 

Alexandru Rafila: Testarea în masă este un exercițiu

 

 

Alexandru Rafila este de părere că Slovacia, ţară dată ca exemplu pentru testarea în masă a populaţiei cu teste de tip antigen pentru SARS-CoV-2, ”nu este un model, este o încercare, un exerciţiu în momentul de faţă”.

El a mai spus că nu există o recomandare din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la testarea în masă a populaţiei unei ţări sau a unei regiuni.

Slovacia nu este un model, este o încercare, este un exerciţiu în momentul de faţă. Utilizarea testelor pentru antigen în acest moment poate să detecteze un anumit număr de cazuri, dar, cu siguranţă, nu toate cazurile de infecţie dintr-un anumit moment. Asta este sensibilitatea acestor teste şi testele detectează persoane cu încărcături virale mari, mai puţin cele cu încărcături virale reduse”, a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la PSD Braşov, conform News.ro.

Cu toate acestea, Rafila se arată în favoarea testării în masă cu astfel de teste în localităţi cu mii sau zeci de mii de oameni, susţinând ideea testării celor posibil infectaţi şi a contacţilor acestora cu teste de tip real-time PCR, singurele în baza cărora se poate pune un diagnostic cert.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Slovacia,   Austria,   testare in masa ,   COVID-19