Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe COVID-19: Viena iese din carantină, după ce numărul cazurilor de coronavirus a scăzut semnificativ

COVID-19: Viena iese din carantină, după ce numărul cazurilor de coronavirus a scăzut semnificativ

Un articol de: George Lupu - 29 Apr 2021, 10:32
COVID-19: Viena iese din carantină, după ce numărul cazurilor de coronavirus a scăzut semnificativ Foto: pixabay Externe

După deschiderea școlilor în această săptămână, Viena face următorul pas în relaxarea restricțiilor impuse pentru blocarea răspândirii cazurilor de COVID-19.

Din data de 3 mai, sectorul comerțului cu amănuntul și serviciile de înfrumusețare (coafor, masaj etc.) vor fi din nou deschise, chiar dacă accesul se va face pe baza unui test pentru coronavirus. Acest lucru a fost anunțat de primarul din Viena, Michael Ludwig și viceprimarul Christoph Wiederkehr, după consultarea cu experți din domeniul sănătății. „Scopul meu principal este sănătatea vienezilor”, a spus Ludwig, potrivit vindobona.org.

El a adăugat că motivul introducerii măsurilor de protecție și extinderii acestora până la 2 mai a fost și este  suprasolicitarea spitalelor cu bolnavi de Covid, în special în unitățile de terapie intensivă.

„Situația se ameliorează”, a spus Ludwig, „dar suntem încă peste nivelul critic al ocupării paturilor de terapie intensivă cu 33% la pacienții cu Covid-19”.

Prin urmare, a spus el, pașii de deschidere suplimentari trebuie să fie „foarte atenți, inteligenți și prudenți”.

Viceprimarul Wiederkehr a fost de acord: "Deschiderea trebuie să fie durabilă. Nu vrem să închidem din nou în iunie sau iulie".

În consecință, Ludwig a fost sceptic cu privire la planurile guvernului federal de a redeschide toate zonele sociale în timpul săptămânii de Rusalii începând cu 19 mai.

"Ascult vocile științei. Toți experții confirmă că se poate face o prognoză serioasă doar pentru următoarele zece zile, dar nu mai departe", a spus Ludwig.

Ar fi greșit „a pune oamenii într-o euforie nejustificată acum”; mai ales acum, când respectarea măsurilor de protecție este atât de importantă.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

În general, Ludwig a anunțat că, dacă este necesar, pașii de deschidere vor fi reluați din nou dacă cifrele Covid-19 se vor înrăutăți.

Masca de protecție de tip FFP2 în zonele exterioare selectate din Viena nu va mai fi obligatorie, începând cu data de 3 mai.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Viena