Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Crime și violuri în masă după ce talibanii au ocupat orașul Kunduz din nordul Afganistanului

Crime și violuri în masă după ce talibanii au ocupat orașul Kunduz din nordul Afganistanului

Un articol de: - 02 Oct 2015, 10:45
Crime și violuri în masă după ce talibanii au ocupat orașul Kunduz din nordul Afganistanului Foto: presstv.ir Externe

După ce au ocupat, la începutul săptămânii, orașul Kunduz, talibanii au răspândit ”teroarea”, au violat femei și au comis crime în masă. Printre cei omorâți se numără copii, cadre ale poliției și soldați.

 ONG-ului Amnesty International transmite ca exemplu, pe baza unor mărturii făcute de civilii care au fugit, soarta unei moașe din spitalul din Kunduz. Aceasta a fost violată de mai mulți talibani, apoi ucisă împreună cu o colegă, ”fiind acuzate că oferă serivicii de sănătate reporoductivă”.

După ce au cucerit orașul din nordul Afganistanului, talibanii au promis că o să aplice viziunea lor strictă a legii islamice în Kunduz. Ei au mai spus că o ”să impună respectarea legii și menținerea ordinii”, dar aceștia ”au făcut exact contrariul”, a spus o militantă pentru drepturile omului citată de Amnesty.

Talibanii au creat și o listă cu ”persoane de ucis”, care include militanți pentru drepturile omului, funcționari și jurnaliști.

ONG-ul îndeamnă urmărirea și anchetarea tutoror talibanilor suspectați de încălcarea drepturilor omului.

În perioada 1996 – 2001 (până la intervenția forțelor occidentale), talibanii practicau cu regulalitate execuțiile pentru încălcările legii islamice impuse de ei.

În prima jumătate a acestui an, 1.592 de civili au murit, iar alți 3.329 au fost răniți în violențe, conform misiunii Onrganizației Națiunilor Unite în Afganistan.

 

 

Citeşte mai multe despre:   talibani,   crime,   Afganistan