Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cristian Diaconescu: Pentru Biden, Putin nu e un rival strategic. În opinia americană și nu numai, Rusia rămâne un important și semnificativ jucător regional, dar în orice caz nu e considerată o superputere (VIDEO)

Cristian Diaconescu: Pentru Biden, Putin nu e un rival strategic. În opinia americană și nu numai, Rusia rămâne un important și semnificativ jucător regional, dar în orice caz nu e considerată o superputere (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Iun 2021, 22:30
Cristian Diaconescu: Pentru Biden, Putin nu e un rival strategic. În opinia americană și nu numai, Rusia rămâne un important și semnificativ jucător regional, dar în orice caz nu e considerată o superputere (VIDEO) foto: Hepta.ro - Sputnik - Sergei Ilyin / Hepta.ro - Bestimage - WALTER - BESTIMAGE Externe

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a explicat că președintele SUA, Joe Biden, nu îl simpatizează pe omologul său din Federația Rusă, Vladimir Putin, și îl consideră un lider fără suflet. „Îl consideră un lider iritant, care la un moment dat încearcă să maximizeze diverse zone tensionate de pe glob”, a spus fostul ministru de Externe, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, vineri, pe B1 TV.

Summitul Biden-Putin va avea loc pe 16 iunie, la Geneva, în încheierea călătoriei desfășurate de liderul american în Europa.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Cristian Diaconescu, despre relația SUA-Rusia: „Din punctul de vedere al lui Biden, Putin nu este un rival strategic”

 

Întrebat dacă Rusia rămâne un rival de prim-plan pentru SUA, președintele PMP a explicat: „Este o temă. Principalul argument de ce după aceste întâlniri sau în perioada următoare nu vom asista la începutul unui nou Război Rece este acela – știu, sună cinic – tocmai pentru a nu upgrada Federația Rusă. În acest moment, sigur, Vladimir Putin va spune, `am venit cu o soluție de compromis, am făcut jumătate de pas, președintele american nu a răspuns corespunzător`. Biden nu îl simpatizează pe Putin, vă spun din foarte multe direcții, îl consideră un lider fără suflet, a făcut direct această afirmație, dar pe de altă parte încearcă de o manieră cât se poate de clară să contingenteze Rusia fără a o provoca de o manieră agresivă”.

„Din acest punct de vedere, se poate explica, de exemplu, și diferența de comportament în ceea ce privește cele două regimuri de sancțiuni pe care le promisese Washingtonul pentru a fi aplicate în Federația Rusă. Unul din regimurile de sancțiuni s-a aplicat, cel în ceea ce privește intervențiile toxice cu software-uri în instituțiile americane, celălalt, legat de Nord Stream 2, nu s-a mai aplicat”, a adăugat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru spune că, în timp ce China este un rival strategic pentru SUA, Rusia nu este.

„Din acest punct de vedere, din punctul de vedere al lui Biden, Putin nu este un rival strategic, China este un rival strategic. Îl consideră un lider iritant, care la un moment dat încearcă să maximizeze diverse zone tensionate de pe glob, este foarte bine cunoscută gestica legată de Siria la câteva luni după ce a fost ocupată Crimeea de către Federația Rusă, tocmai pentru a provoca și tocmai pentru a fi de o manieră ceva mai agresivă și asertivă acceptat ca jucător la masa globală. Încă, în opinia americană și nu numai, Rusia rămâne un important și semnificativ jucător regional, dar în orice caz nu e considerată o superputere”, a mai spus fostul ministru.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Diaconescu,   SUA,   Rusia,   Joe Biden,   Vladimir Putin