Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cristian Diaconescu: UE se va redefini. Se discută despre un nou Acord Schengen și despre o formă instituționalizată de sprijinire a zonei euro (VIDEO)

Cristian Diaconescu: UE se va redefini. Se discută despre un nou Acord Schengen și despre o formă instituționalizată de sprijinire a zonei euro (VIDEO)

Un articol de: - 07 Oct 2015, 22:45
Cristian Diaconescu: UE se va redefini. Se discută despre un nou Acord Schengen și despre o formă instituționalizată de sprijinire a zonei euro (VIDEO) Foto: B1 TV Externe

Uniunea Europeană se va redefini și, în acest context, se vorbește deja despre un nou acord Schengen și despre o formă instituționalizată de sprijinire a zonei euro, a declarat Cristian Diaconescu, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, la emisiunea Ultimul Cuvânt.

Merkel și Hollande ”au anunțat intenția de crea un sistem de guvernare pan-european, în care cele 28 de state cu istorii și performanțe diferite să facă un compromis, cel al solidarității. Sunt nuanțe, unii pot fi enervați pornind de la interesele naționale, dar timpul nu mai așteaptă.

UE se va redefini, va încerca să meargă spre externalizarea unor decizii care până acum țineau de suveranitatea națională. Vorbim aici de: monedă, securitate, frontieră.

Azi se discută despre două categorii de proiecte: unul e un nou Acord Schengen, altul e crearea unei forme instituționalizate de sprijinire a zonei euro, adică un buget comun, chiar un Parlament comun care să decidă în legătură cu aspectele economice”, a afirmat Diaconescu.

Acesta a mai comentat și afirmațiile liderului de la Paris despre președintele sirian Bashar Al-Assad: ”Mesajul lui Hollande despre Assad este că acela că nu se poate sta la masa negocierii cu acesta. Intenția Rusiei de a forța negocierea e înlăturată de europeni”.

”Noi, spre deosebire de ceilalți, putem alege. Nu se pune să problema să nu mai intrăm deloc sau să intrăm fără a face ceva”, a mai spus acesta, referitor la șansele României de a mai fi primită în Spațiul Schengen.

Diaconescu: Uniunea Europeană se va redefini


Citeşte mai multe despre:   Hollande,   Merkel,   Uniunea Europeana,   Schengen,   Zona Euro