Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cristian Măcelaru este noul director muzical al Orchestrei Naționale a Franței

Cristian Măcelaru este noul director muzical al Orchestrei Naționale a Franței

Un articol de: Maria Zărnescu - 01 Sep 2020, 22:55
Cristian Măcelaru este noul director muzical al Orchestrei Naționale a Franței FOTO: Hepta.ro Externe

Data de 1 septembrie este o zi mare pentru dirijorul român Cristian Măcelaru. Românul a fost numit noul director al Orchestrei Naționale a Franței.

Mandatul dirijorului român în funcția de director muzical este încheiat pentru o durată de un an. El intră în vigoare la data de 1 septembrie, iar artistul vine în locul Emmanuel Krivine, care și-a dat demisia în luna mai, scrie Francemusique.

Dirijorul român ocupă funcția la vârsta de 40 de ani și are o dublă misiune: să evidențieze calitățile orchestrei din repertoriul francez și să consolideze influența și locul orchestrei atât la Paris, în regiuni, cât și în întreaga lume.

 

Dirijorul român Cristian Măcelaru, noul director muzical al Orchestrei Națioanel a Franței

 

Prima zi de toamnă nu va fi însă cea mai importantă a acestei luni. În 24 septembrie, Cristian Măcelaru se va prezenta publicului pentru prima dată, în calitate de director al Orchestrei Naționale de Franță, la Auditoriul Radio France. La acel moment, el va dirija  „Preludiu la după-amiaza unui faun“ al lui Claude Debussy, a doua simfonie a lui Saint-Saëns, precum și al doilea concert pentru pian al lui Rachmaninoff, interpretat de Benjamin Grosvenor.

În 2018, Cristian Măcelaru a dirijat pentru prima oară Oerchestra Națională a Franței, în calitate de parte a unui concert-portret al lui Claude Vivier. Pe 23 iulie a susținut unul dintre primele concerte cu audiență la auditoriul Radio France, după închidere, în care a dirijat Barber, Bizet și Grie.

 

Cine este Cristian Măcelaru

 Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Dirijorul român Cristian Măcelaru s-a născut la Timișoara în 15 martie 1980. El a fost și , director muzical și dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo, din California din august 2017, dar și dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln, în perioada 2019 – 2020.

Anul 2020 i-a adus dirijorului Cristian Măcelaru și premiul Grammy pentru Best Classical Instrumental Solo.