Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cristoiu: Imigranții au dat cu tifla bietelor state europene, fiind încurajați de Merkel. Germania a arătat o stupefianta iresponsabilitate și acum e nevoită să aplice măsuri pe care le considera barbare

Cristoiu: Imigranții au dat cu tifla bietelor state europene, fiind încurajați de Merkel. Germania a arătat o stupefianta iresponsabilitate și acum e nevoită să aplice măsuri pe care le considera barbare

Un articol de: - 14 Sep 2015, 09:59
Cristoiu: Imigranții au dat cu tifla bietelor state europene, fiind încurajați de Merkel. Germania a arătat o stupefianta iresponsabilitate și acum e nevoită să aplice măsuri pe care le considera barbare Externe

Germania a închis frontiera cu Austria pentru că autoritățile din Munchen nu mai fac față numărului extrem de mare de imigranți. În viziunea lui Ion Cristoiu, aceștia au plecat din Siria, Afganistan, Irak, Libia și Eritreea în căutarea unei vieți mai bine decât cea pe care o au în țara lor, fie mai bună decât o poate oferi Orientul Apropiat.

”Migrația Popoarelor cu smartphone-uri” a fost declanșată, în viziunea jurnalistului, de cancelarul german Angela Merkel. Dovada este faptul că mulți imigranți nu erau siguri dacă să facă acest drum sau nu, dar șovăiala a fost spulberată de declarațiile lui Merkel că imigranții vor fi bine primiți în Germania.

”Mai mult, Angela Merkel a pus la cale operațiuni transmise în direct prin care primii imigranți erau primiți cu pupici și ciocolată în Germania.
Acești primi imigranți trecuseră ilegal frontierele Greciei, Macedoniei, Serbiei, Ungariei, Austriei, forțaseră barajele forțelor de ordine, luaseră cu asalt trenurile. Acești primi imigranți refuzaseră să se înregistreze în Grecia, potrivit legilor Schengen, se bătuseră cu Poliția maghiară pentru a nu fi vîrîți în lagăre de refugiați, potrivit tot legilor europene, respinseseră oferta austriacă de a rămîne în Austria”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Și toate acestea se întâmplă pentru că  Merkel i-a îndemnat. Bineînțeles, imigranții nu trebuiau luați la bătaie, dar ”o minimă ridicare de sprânceană” se impunea pentru încălcarea legilor europene. De asemenea, ar fi trebuit să existe și o îngrijorare publică față de posibilitățile pe care le are Germania de a-i primi pe toți imigranții.

Legile europene și legile naționale cereau Greciei, Macedoniei, Serbiei, Ungariei și Austriei să stăvilească și să controleze afluxul de imigranți. Mai mult, chiar și realitățile din Germania cereau un anumit control.  Oricine își putea da seama că pentru primirea unui număr mare de imigranți este nevoie de un control al afluxului până la graniță, astfel încât autoritățile, în acest caz cele din Munchen, să poată lua măsurile necesare pentru rezolvarea unor probleme vitale.

”Una e să te confrunți cu grupuri de imigranți veniți în chip eșalonat și alta cu o mulțime de 12.200 de oameni ajunși la Munchen după un marș forțat prin toată Europa. Și dacă erau 12.000 de oi, tot ți-ar fi dat orașul peste cap prin simpla lor behăială, d-apoi 12.000 de oameni cărora le-ai întreținut iluzia criminală că vor merge în vile de cum au ajuns în Munchen”, mai scrie Cristoiu.

Liderii țările europene afectate de acest val au încercat să pună în aplicare legile europene. Premierul ungar Viktor Orban, atât de hulit, chiar și-a luat în serios datoriile care îi reveneau prin lege de lider al unei țări aflate la marginea spațiului Schengen. Orban nu a făcut decât să respecte legea și, cu toate acestea, Merkel nu a avut nici măcar un cuvânt de încurajare pentru el.

”Mai mult, un inconștient precum cancelarul Austriei l-a acuzat de nazism, pentru că a încercat să impună imigranților respectarea legilor europene.
S-a creat astfel una dintre cele mai ticăloase situații la nivel european: Liderii țărilor care încercau să impună legea apăreau ca niște barbari, în timp ce Angela Merkel se scălda în laudele de Mare lider planetar, de politician modern, de om cu inimă”, insistă jurnalistul.

Încurajați de mesajele lui Merkel, imigranții ”au dat cu tifla celorlalte biete țări europene” și au năvălit în Germania.  Iar momentul adevărului a venit. Germania este acum dată peste cap. Rezultatul este că germanii au fost nevoiți să adopte măsurile pe care le considerau barbare, sălbatice, fără inimă atunci când erau luate de alte state.

Germania a făcut ochi dulci imigranților cîtă vreme asta n-a costat-o. Cînd a văzut că asta o costă, a început să se încrunte.Peste timp, cînd se va judeca acest moment de cumpănă al Europei, produs în mare parte de iresponsabilitatea Germaniei, istoricii se vor întreba: Ce a apucat-o pe Angela Merkel? Eu mă întreb de pe acum. Și în afară de faptul c-a avut un moment de rătăcire a minții o altă explicație pentru stupefianta iresponsabilitate în cazul imigranților nu găsesc”, scrie Ion Cristoiu spre finalul articolului.

Citeşte mai multe despre:   cristoiu,   imigranti,   refugiati,   Merkel,   Viktor Orban,   Germania,   Siria,   sirieni,   Ungaria