Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cristoiu: Liderii europeni abia acum au realizat că refugiații nu se mulțumesc doar cu un acoperiș deasupra capului, ci vor apartament în Germania. Unde au fost serviciile secrete când se pregătea invazia?

Cristoiu: Liderii europeni abia acum au realizat că refugiații nu se mulțumesc doar cu un acoperiș deasupra capului, ci vor apartament în Germania. Unde au fost serviciile secrete când se pregătea invazia?

Un articol de: -
Externe

Generalii NATO și mai mulți politicieni au avertizat Europa în repetate rânduri în ultimul an și jumătate că tancurile rusești, precedate de o propagandă virulentă, vor ocupa teritoriu după teritoriu, dar această invazie nu a mai avut loc. În schimb s-a produs Invazia refugiaților, ”numiți de liderii occidentali, imigranți”.

Ion Cristoiu scrie pe blogul personal că Europa nu se confruntă în ultimele luni cu o provocare uriașă, cea mai mare de după cea de-a doua conflagrație mondială, ci cu o ”invazie de un fel aparte”.

”Mii, zeci de mii de oameni, cărora le putem spune civili, fără nici o armă, doar cu piepturile goale, trec frontieră după frontieră pentru a ajunge în Germania. Care e principala lor armă? Mijloacele de comunicare din lumea de azi: Televiziunile, site-urile, blogurile, rețelele de socializare. Internetul, mai ales”, scrie jurnalistul.

Cristoiu scrie că a urmărit pe Euronews momentul închiderii gardului prin care autoritățile de la Budapesta vizează stoparea afluxului de imigranți ce intră pe teritoriul lor. Ultimul obstacol tehnic amplasat în calea refugiaților a fost un vagon de marfă pe calea ferată care trece din Serbia în Ungaria. Ca de obicei, și în aceste momente, imigranții veneau pe jos, în grupuri, de-a lungul căii ferate.

” N-au făcut nimic. Deocamdată. Spre acel punct de trecere se îndreaptă mii de imigranți care au ajuns deja în Serbia. Mă gîndeam, văzînd secvența, ce-aș fi făcut eu, dacă aș fi fost comandantul punctului, în cazul că valul de ființe umane s-ar fi năpustit în gard. Cum să răspunzi cu violență unor grupuri în care sunt copii, femei, cînd întreaga planetă e cu ochii pe tine grație televiziunilor și Internetului?”, se întreabă Ion Cristoiu.

Chiar dacă autoritățile ar găsi un pretext pentru a interzice accesul presei în zonă, imaginile unei reacții violente fată de imigranți tot ar ajunge la public pentru că imigranții dispun de tehnologia necesară pentru a filma ei înșiși și a transmite pe internet ce li se întâmplă. ”Internetul a devenit astfel arma mortală a imigranților”.

”Aseară, înainte de anunțul făcut de Germania că va suspenda Schengen la frontiera cu Austria, cei veniți din Orientul Apropiat erau refugiați. Acum erau deja imigranți. Cu o seară înainte se vorbea de solidaritate, de omenia europeană, de continentul care a fost leagănul refugiaților, de datoria Europei de a asigura un viitor celor ajunși pentru asta pe țărmurile continentului. Acum se vorbea de închiderea frontierelor, de necesitatea țărilor din prima linie – Grecia, Italia – să fie mai ferme, de o forță de intervenție a UE care să oprească fluviul care se scurge pe Mediterana din Orientul Apropiat. Aseară refugiații erau așteptați cu brațele deschise. Acum imigranții erau așteptați cu frontierele închise, cu lagăre de refugiați, cu Armata trimisă să-i oprească.”, constată Cristoiu.

Răsturnarea de poziție este una incredibilă și spune totul despre ”cât de bărbați de stat sunt liderii europeni”, iar explicația pentru aceasta poate fi găsită. ”Lideri europeni n-au luat în calcul amploarea exodului, dar mai ales determinarea imigranților de a trece prin frontiere ca prin brînză, de a sfida legi, reguli, forțe de ordine, de a merge pe jos zeci de kilometri, de a lua cu asalt trenurile, de a plăti taxiuri, mașini care să-i ducă în Germania”, crede jurnalistul.

Probabil, liderii europeni au crezut legenda conform căreia refugiații se mulțumesc doar să trăiască într-un cort, numai să fie în siguranță și departe de război, când ei vor, de fapt, să stea într-un apartament în Germania și au plătit bani grei pentru a ajunge acolo. Merkel a realizat care este realitatea abia când autoritățile din Munchen au anunțat-o că nu mai pot face față afluxului de imigranți.

Cristoiu crede că situația nu ar mai fi fost aceeași dacă liderii europeni ar fi fost anunțați din timp de acest exod, care nu se pregătește de puțin timp.

”Unde au fost Serviciile secrete nemțești, austriece, franțuzești? Să nu fi sesizat agenții de pe teren din Turcia, dar și din Siria, că oamenii își vînd tot pentru a pleca spre Europa, că dintr-un capăt al Turciei curg spre Mediterana șuvoaie de bărbați, de copii, de femei? Și dacă au sesizat de ce n-au ajuns aceste informații la beneficiarii care sunt liderii europeni? Dar dacă au ajuns de ce au fost luați liderii europeni prin surprindere?”, sunt înrebările ce încheie articolul scris de Ion Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   cristoiu,   imigranti,   refugiati,   Merkel
 
 
 
Loading...