Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Criza COVID lovește grav în SUA. Imaginile disperării americanilor rămași fără mâncare (VIDEO)

Criza COVID lovește grav în SUA. Imaginile disperării americanilor rămași fără mâncare (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Noi 2020, 18:33
Criza COVID lovește grav în SUA. Imaginile disperării americanilor rămași fără mâncare (VIDEO) Foto: Captura video Youtube Externe

Lockdown-ul îi costă scumpă pe americani. S-au pierdut miliarde de dolari din cauza închiderii afacerilor în perioada martie – mai 2020, iar consecințele se văd acum, în rata mare a șomajului. Zilnic, se formează cozi kilometrice înața băncilor de alimente și a cantinelor sociale.

 

 

Americanii formează cozi imense în fața cantinelor sociale

 

 

Imaginile disperării americanilor rămași fără mâncare. Așa caracterizează presa străină cozile de mașini care se întind pe kilometri întregi așteptându-și rândul la cantinele sociale.

Închiderile de afaceri între lunile martie și mai au salvat 29.000 de vieți la un cost de 169 de miliarde de dolari, adică în jur de 6 milioane de dolari de persoană, arată un calcul făcut de cercetătorii  de la școala de business HEC Paris și Universitatea Bocconi din Milano.

„Guvernatori au salvat vieți pe de-o parte dar au redus activitatea economică de cealaltă”, a declarat pentru AFP Jean-Noel Barrot, profesor la HEC Paris și membru al parlamentului francez, transmite Barrons.

"Eu nu mai lucrez din decembrie.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Iar eu din martie.

Și nu reușesc să mă angajez. Am rămas și fără ajutorul de șomaj. Pentru noi înseamnă foarte mult.

Avem mult de învățat din ceea ce ni se întâmplă".

Potrivit presei străine, aproape 24 de milioane de americani riscă să nu aibă ce mai mânca.

Criza COVID lovește grav în SUA. Imaginile disperării americanilor rămași fără mâncare

Banca de alimente din Boston donează săptămânal peste o tonă de mâncare.

Joel Berg, coordonator ONG: "Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii. Situația este cât se poate de gravă. Dacă guvernul federal nu intervine semnificativ și rapid, vom avea de înfruntat o foamete cum n-a mai fost de la marea criză economică".

Nu se știe însă cât timp vor mai fi resurse pentru a susține atâția americani nevoiași, potrivit CBS News.

 

 

Discuție telefonică între Joe Biden și șefii UE

 

 

În timp ce americanii mor de foame, la propriu, șefii Uniunii Europene, Ursula von der Leyen și Charles Michel, au anunțat „un nou început” al relațiilor UE-SUA. Asta după ce s-a confirmat victoria lui Joe Biden ca fiind al 46-lea președinte al SUA.

„Este un nou început pentru parteneriatul global UE-SUA”, a scris ea pe Twitter, adăugând că „UE și SUA puternice care lucrează împreună pot modela agenda globală bazată pe cooperare, multilateralism, solidaritate și valori comune”.

Charles Michel, care prezidează Consiliul UE, a declarat că l-a invitat pe cel care va deveni în curând cel de-al 46-lea președinte al SUA „la o reuniune specială la Bruxelles anul viitor” cu șeful statelor blocului.

"Să reconstruim o alianță puternică UE-SUA", a adăugat el. „Acum este momentul să ne unim forțele pentru lupta împotriva COVID-19, climă, securitate și multilateralism”.

Citeşte mai multe despre:   criza COVID-19,   SUA,   Joe Biden,   alimente