Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Criza imigranților: Refugiații se întorc în Siria pentru a-și vinde bunurile, să aibă bani pentru călătoria în Europa

Criza imigranților: Refugiații se întorc în Siria pentru a-și vinde bunurile, să aibă bani pentru călătoria în Europa

Un articol de: - 08 Oct 2015, 14:41
Criza imigranților: Refugiații se întorc în Siria pentru a-și vinde bunurile, să aibă bani pentru călătoria în Europa Foto: monitorulcj.ro Externe

Refugiații sirieni aflați în Iordania se întorc în țara natală pentru a-și vinde bunurile, cu scopul de a pleca în Europa.

Potrivit datelor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), circa patru mii de refugiați s-au întors în Siria, în august, dublu față de luna anterioară.

În timp ce unii și-au propus să rămână acasă, alții vor să facă rost de bani, scrie Mediafax.

Aproximativ 86% dintre sirienii din Iordania trăiesc sub pragul sărăciei de acolo, cu 3,20 dolari pe zi, potrivit UNHCR.

"Ei n-au cu ce să-şi asigure un acoperiş deasupra capului, să pună mâncare pe masă şi să-şi trimită copiii la şcoală", a declarat pentru BBC Cate Osborn, de la filiala pentru Iordania a Consiliului Norvegian pentru Refugiaţi (NRC).â

"Mulţi ne spun că se întorc în Siria pentru a-şi vinde bunurile şi pentru ca să facă rost de banii de care au nevoie pentru a pleca spre Europa", a spus Osborn.

 Există de asemenea informaţii potrivit cărora sute de sirieni pleacă din Iordania cu avionul, potrivit NRC, mulţi călătorind spre Istanbul, o primă oprire a imigranţilor în drumul lor spre Europa.

Citeşte mai multe despre:   criza refugiatilor,   Siria,   imigranti,   vanzare,   Europa