Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Criza refugiaților: Germania deblochează fonduri suplimentare de 4 miliarde de euro pentru municipalități și regiuni

Criza refugiaților: Germania deblochează fonduri suplimentare de 4 miliarde de euro pentru municipalități și regiuni

Un articol de: - 25 Sep 2015, 09:23
Criza refugiaților: Germania deblochează fonduri suplimentare de 4 miliarde de euro pentru municipalități și regiuni Foto: ibtimes.com Externe

Angela Merkel spune că Germania va debloca, în 2016, fonduri suplimentare de aproximativ 4 miliarde de euro pentru regiunile în care refugiații vor ajunge, potritiv Reuters.

De asemenea, Guvernul de la Berlin a menționat că va plăti statelor regionale circa  670 de euro, pe lună, pentru fiecare refugiat. Suma este una forfetară alocată între momentul sosirii unui refugiat în Germania și examinarea cererii sale de azil, în medie de cinci luni.

În timp ce landurile sunt însărcinate să găzduiască și să le asigure hrana refugiaților din Orientul Mijlociu, statul German o să spijine o parte importantă a responsabilității financiare a solicitanților de azil.

Până la sfârșitul lui 2015, statul german se așteaptă ca numărul refugiaților să ajungă între 800.000 și 1.000.000, ceea ce ar reprezenta un record pentru Germania și Europa.

La începutul acestei luni, responsabilii partidelor coaliței de guvernare au căzut de acord ca Germania să deblocheze o sumă suplimentară de 6 miliarde de euro pentru solicitanții de azil care vor ajunge în țară anul viitor. Autoritățile nu exclud ca posibilitatea extinderii sumei până la 10 miliarde de euro.

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   Germania,   Angela Merkel