Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Criză sanitară gravă în Olanda: Unitățile de primiri urgențe, închise după explozia cazurilor de coronavirus

Criză sanitară gravă în Olanda: Unitățile de primiri urgențe, închise după explozia cazurilor de coronavirus

Un articol de: George Lupu - 14 Oct 2020, 16:55
Criză sanitară gravă în Olanda: Unitățile de primiri urgențe, închise după explozia cazurilor de coronavirus Foto: Hepta Externe

Criza sanitară cauzată de al doilea val al pandemiei de coronavirus se accentuează peste tot în Europa. Numărul mare de cazuri de coronavirus pune la grea încercare sistemul olandez de sănătate.

 

Unitățile de primiri Urgențe, închise în Olanda

 

Din cauza numărului în creştere al pacienţilor cu COVID-19, autoritățile din Olanda au luat decizia  închiderii temporare a unităţilor de primiri urgenţe, inclusiv pentru traumatisme, în spitale din mai multe oraşe, relatează miercuri dpa, citată de Agerpres.

Unităţi spitaliceşti de primiri urgenţe din Amsterdam, Rotterdam şi Haga au trebuit să fie închise timp de câteva ore din cauza personalului şi a paturilor insuficiente, a declarat miercuri în parlament Ernst Kuipers, şeful reţelei olandeze de medicină de urgenţă.

A fost nevoie ca pacienţi cu urgenţe să fie transportaţi cu ambulanţele la alte spitale din localitate sau din alte oraşe.

Spitalele se aşteaptă însă să îşi reducă cu 40% asistenţa medicală obişnuită sau chiar cu 75% dacă noile măsuri nu vor avea efectul dorit. 'Aceasta înseamnă că vor rămâne să funcţioneze doar serviciile de urgenţe, pe lângă asistenţa pentru COVID-19', a afirmat Kuipers, potrivit căruia situaţia este 'sumbră' comparativ cu primul val al epidemiei.

 

Pandemia scapă de sub control în Europa
 

Tot mai multe state din Europa se confruntă cu dificultăți în gestionarea pandemiei de coronavirus

Franța a înregistrat cifre record odată cu raportarea bilanțului zilnic de teste pozitive pentru COVID-19. Miercuri autoritățile sanitare franceze au raportat un număr de 18.746 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cifrele raportate miercuri sunt aproape duble, față de numărul de 10.489 cazuri pe care francezii le-au anunțat în cursul zilei de marți, informează Reuters. Bilanțul deceselor din Franța a ajuns la 32.445, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportați  80 de morți. În Franța numărul tptal al cazurilor de COVID-19 a ajuns la un total de 653.509, de la începutul pandemiei.

Măsura luată de autoritățile din Olanda are loc în contextul în care spitalele au fost deja nevoite să anuleze sute de operaţii şi diferite tratamente.

Aproape 44.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate săptămâna trecută în Olanda, adică o incidenţă de 252 de infectări la 100.000 de locuitori.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt