Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe De acum vei munci până la 70 de ani! VÂRSTA de PENSIONARE, modificată: Când toată lumea credea că scade, limita, de fapt, CREȘTE!

De acum vei munci până la 70 de ani! VÂRSTA de PENSIONARE, modificată: Când toată lumea credea că scade, limita, de fapt, CREȘTE!

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 08:44
De acum vei munci până la 70 de ani! VÂRSTA de PENSIONARE, modificată: Când toată lumea credea că scade, limita, de fapt, CREȘTE! Externe

Guvernul croat a propus majorarea vârstei de pensionare la 67 de ani, începând din 2033,  şi diminuarea pensiilor în caz de pensionare anticipată. Executivul de la Zagreb consideră că astfel sistemul de pensii va deveni mai sustenabil, iar pensiile mai mari în viitor, notează Reuters.

Este vorba de o uşoară modificare faţă de propunerile iniţiale, ce vizau majorarea vârstei de pensionare la 67 de ani începând din 2031.

Guvernul croat a propus, de asemenea, o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar a oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă pot să se pensioneze. Ministrul croat al Muncii, Marko Pavic, a mai spus că aceia care au o vechime de 41 de ani în muncă, înainte de a împlini vârsta de 67 de ani, vor putea să se pensioneze anticipat fără ca pensiile lor să fie reduse.

În replică, cele mai importante organizaţii sindicale şi-au anunţat intenţia de a organiza un protest sâmbătă. 
 

Citeşte mai multe despre:   Croatia