Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Egipt: O croazieră de pe Nil a îmbolnăvit zeci de persoane

CORONAVIRUS | Egipt: O croazieră de pe Nil a îmbolnăvit zeci de persoane

Un articol de: Ramona Zaharia - 10 Mar 2020, 07:34
CORONAVIRUS | Egipt: O croazieră de pe Nil a îmbolnăvit zeci de persoane foto: Pixabay Externe

Zeci de persoane, aflate într-o croazieră pe Nil, s-au infectat cu virusul din China, acesta fiind locul cu cele mai multe infecții de coronavirus din Africa.

Mai precis, autoritățile egiptene au raportat că 45 de persoane, respectiv 33 de pasageri și 12 membri ai echipajului, au fost infectate săptămâna trecută într-o singură barcă de agrement numită A-Sara .

Vineri, 12 membri ai echipajului navei de agrement A-Sara, care face călătoria între barajul Aswan și Luxor de pe Nil, au fost izolați după ce au fost testați pozitiv cu virusul chinezesc, potrivit unui raportat al ministerului de Sănătate al Egiptului.

A doua zi, ministrul Hala Zayed a confirmat că 33 din sutele de turiști care se aflau pe vas au fost infectați, ceea ce aduce numărul bolnav al croazierei la 45, iar numărul total de infectați în Egipt la 49.

În plus, în ultimele șapte zile, cel puțin 26 de turiști care și-au petrecut vacanța în Egipt, 11 greci, 7 americani și 6 francezi, au fost testați pozitiv la întoarcerea în țările lor. Cel puțin trei dintre ei au călătorit în A-Sara .

Surse de la Ministerul Sănătății spun că totul a început cu un cetățean cu dublă naționalitate, americană și taiwaneză, care s-a angajat la croaziera menționată la sfârșitul lunii ianuarie.

Două săptămâni mai târziu, un cuplu căsătorit din California s-a îmbolnăvit după ce a călărit în aceeași barcă, indicând o circulație ascunsă a virusului timp de aproape o lună.

Pe 14 februarie, continentul african a declarat primul caz. Este vorba de un cetățean chinez care a călătorit în Egipt, ceea ce a făcut din Africa ultimul continent la care a ajuns coronavirusul.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Egipt