Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cronica unei săptămâni care a început toxic şi s-a încheiat cu o capitulare. Europarlamentar: Occidentul va afla, curînd, ce e KGB-ul. Europa se așează cuminte în poala Rusiei

Cronica unei săptămâni care a început toxic şi s-a încheiat cu o capitulare. Europarlamentar: Occidentul va afla, curînd, ce e KGB-ul. Europa se așează cuminte în poala Rusiei

Un articol de: - 12 Oct 2015, 13:57
Cronica unei săptămâni care a început toxic şi s-a încheiat cu o capitulare. Europarlamentar: Occidentul va afla, curînd, ce e KGB-ul. Europa se așează cuminte în poala Rusiei Foto: agora-dialogue.com Externe

„Europa înaintează entuziast spre o calamitate şi are nevoie urgentă de dizidenţi”, este de părere europarlamentarul Traian ungureanu.

Săptămâna trecută, președintele comisiei europene Jean –Claude Junker a “jurat în numele Europei vasalitate Rusiei”. Acesta a promis la Passau apropiere Rusiei și “dezrobire” de SUA.

“Dacă Juncker s-a făcut preş de ceremonie pentru Putin în numele eroicei naţiuni luxemburgheze, aşa să fie! Conturile băncilor luxemburgheze vor crăpa de depuneri ruseşti. Gherţoi post-sovietici îşi vor etala Rolex-urile şi modelele botoxate prin hoteluri de la cinci stele în sus. Va merita. Niciun tanc rusesc nu va parca în Luxembourg. Din lipsă de spaţiu şi de frica unui stat NATO cu o armată de pînă la 800 de oameni.

Dacă, însă, Juncker a decis, în numele Uniunii Europene, că adversarul e America şi nu Rusia, lucurile se schimbă. Nesimţirea şi aroganţa vin de petrecanie unei Europe care iese din istorie ruşinos şi se aşază cuminte în poala Rusiei. Nu cu totul, ci doar cu patrea ei ponosită şi decupabilă: cu Europa de Est. Căci Juncker a vorbit ştiind bine ce dă şi ce expune. Orgasmul european pro-rus nu va mişca o piatră în Vest, dar va scutura din temelii Estul. Mesajul lui Juncker e cea mai funestă propoziţie trimisă vreodată din Vest spre Est: ce nu se poate islamiza se poate rusifica”, scrie Ungureanu într-un articol pentru Adevărul.

Discursurile separatiste ale cuplului Hollande-Merkel au fost și ele “vedete” în Parlamentul European.

“În timpul discursului rostit de Hollande, am fost, pur şi simplu, incapabil să trec peste situaţie. Domnul care vorbea la Stasbourg de datoriile morale ale Estului a apărut la tribună în costum şi atît. Fără casca şi fără scuterul cu care a fost surpins de presa franceză în zori, la ieşirea dintr-un anumit hotel.

Doamna Merkel a ţinut să ne asigure că e ea însăşi esteuropeană. Poate de loc. Căci a fi esteuropean pînă la capăt înseamnă să înţelegi ce a însemnat să trăieşti, ieri, sub ruşi şi, azi, în preajma lor. Fără asta, a fi esteuropean e o calitate exotică, egală cu sentimentul paraguayan al fiinţei, evocat de Cioran, într-unul din rarele lui momentele de amabilitate umanitară”,afirmă eurodeputatul român.

Doamna Merkel nu pricepe comportamentul Estului, dar e fluentă în materie de năravuri ruseşti, este de părere Ungureanu: “Iat-o, de pildă, vorbind degajat de Nord Stream, o mîndreţe de conductă care străbate Baltica şi duce gaz din Rusia direct în Germania. Ţeava cu pricina are proprietatea minunată de a permite Rusiei să taie gazul Europei de Est fără să decupleze consumatorii germani. Ce are de spus guvernul german despre instalaţia care exportă gaz amestecat cu şanataj şi poate pune în ţarc Europa de Est? Doamna Merkel are de spus că proiectul a fost pus la punct de companii private iar guvernul german nu se poate amesteca în treburile lor. De unde bănuiala că pentru doamna Merkel şi Zidul Berlinului a fost un proiect agreat de mai multe companii de construcţii, fără amestec politic”.

Într-un alt discurs, cancelarul german se arată întristată de evoluția Estului.

„Dezamăgirea doamnei Merkel e provocată de un Est care a dat de libertate, dar refuză obligaţiile globalizării. În traducere: aţi scăpat de comunism şi acum vreţi să mîncaţi doar prăjitură. În traducere şi mai exactă: aţi scăpat de comunism şi libertatea voastră e egală cu dreptul de a repara greşelile mele. Nimeni nu uită că, acum doar o lună, doamna Merkel a dat de veste în toate zările că aşteaptă oaspeţi oricîţi din lumea toată şi mai ales din Orientul Mijlociu. După care şi-a înştiinţat vecinii că trebuie să îi cazeze. Doamna Merkel a reuşit, de fapt, să îi insulte, mai întîi, pe estgermani. Dacă ar privi la sondaje şi pe stradă, domana Merkel ar înţelege că est-germanii se fac la fel de vinovaţi de păcatele care au dezamăgit-o în cazul României, Slovaciei, Cehiei şi Ungariei. Credulitatea şi incapacitaea totală de a pricepe ce e şi ce vrea Rusia sînt şocante. Nu! Funebre. Doamna Merkel va primi curînd în ajutor cîteva elemente suplimentare. În primul rînd, sute de mii de noi refugiaţi care vor înfunda ţevăria birocraţiei de stat germane, vor provoca o criză politică internă şi vor scurta cariera Cancelarului”, arată Traian ungureanu.

O parte dintre occidentali consideră că Rusia va fi victima propriei supraexpuneri militare, că războiaele din Ucraina şi Siria vor impune costuri economice insuportabile, populaţia nu va mai răbda şi, de aici, revolta sau, cu o formula de temebelism dovedit, „primăvara rusă”

“Prima regulă care scapă acestor naivi agresivi e că Rusia nu intră în criză după criteriile de impas ale lumii occidentale.

Un popor care s-a automutilat şi a făcut din sclavie un mod de existenţă natural va îndura exact cît hotărăşte străpnirea că trebuie să îndure”, spune europarlamentarul.

“După o tonă de cărţi necitite şi o mie de filme groteşti cu agenţi ruşi pălmuiţi de Brad Pitt, Occidentul va afla, curînd, ce e KGB-ul. Putin va curăţa zona de protecţie din jurul bazei militare ruseşti la Mediterană, îl va mai păstra sau nu pe Assad şi va slobozi din lesă comandourile iraniene aliate pentru a face un exemplu de neuitat din Statul Islamic. Dar astea sînt detalii de bucătărie canibală.

La sfîrşit, doamna Merkel, ocupată cu dezastrul multicultural pe care l-a curtat, nu va mai avea puterea să noteze că Estul nu mai e. Jurămîntul de vasalitate depus de Juncker la Passau a pregătit terenul”, conchide Traian Ungureanu.  

Va trebui să ţinem minte săptămîna tristă care a început în Parlamentul European, la Srasbourg, cu discursurile suprarealiste ale cuplului Merkel-Hollande şi s-a încheiat la Passau cu remarcile decăzute ale lui Jumcker.


 


 

 

 

Citeşte mai multe despre:   alegeri europarlamentare,   Traian Ungureanu,   Rusia,   Merkel,   Francois Hollande,   NATO,   Rusia