Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Crucea Roșie: Este nevoie de cel puțin patru luni pentru a opri epidemia de Ebola

Crucea Roșie: Este nevoie de cel puțin patru luni pentru a opri epidemia de Ebola

Un articol de: - 22 Oct 2014, 14:09
Crucea Roșie: Este nevoie de cel puțin patru luni pentru a opri epidemia de Ebola Externe
Este nevoie de cel puțin patru luni pentru ca epidemia de Ebola să poată fi oprită, anunță directorul general al Crucii Roșii și Semilunii Roșii, senegalezul Elhadj As Sy care mai precizează ca indifefent dacă vor fi luate toate măsurile necesare, epidemia nu poate fi stopată mai devreme, informează AFP.

Totodată Elhadj As Sy a atras atenția asupra faptului că lipsa de acțiune în această situație ar putea avea un preț mare.

Elhadj As Sy a elaborat o listă de acțiuni ce ar urma să permită scăderea numărului cazurilor de febră hemoragică, între care ”măsuri de carantină corect aplicate, îngrijirea adecvată a cazurilor confirmate, funeralii corespunzătoare, sigure și demne pentru persoanele decedate”. Iar dacă toate acestea sunt realizate, ”va fi posibilă, cum s-a întâmplat și în trecut, oprirea acestei epidemii în patru până la șase luni”, a declarat directorul general al Crucii Roșii și Semilunii Roșii.

Cel puțin 4.500 de persoane au murit până acum din cauza Ebola, potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății, care a recunoscut totuși că aceste date sunt subevaluate.